Ghebe la congelator pentru iarna. Ghebe fierte si tocate, conservate in pungi sau caserole la congelator. Cum se congeleaza ghebele? Cat si cum se fierb?
Dupa ce am mancat pe saturate, am pus si cateva pungulite de ghebe la congelator pentru iarna. Este o metoda simpla si eficienta, trebuie sa va inarmati doar cu rabdare pentru a curata si spala bine ciupercile.
Apoi trebuiesc fierte, clatite sub jet de apa rece si lasate sa se scugra foarte bine. Dupa aceea le puteti toca bucati mai mici sau mai mari, dupa preferinte si portionate in pungi sau caserole pentru congelator.
Ingrediente:
- ghebe
- pungi sau caserole pentru congelator
Mod de preparare pentru ghebe la congelator pentru iarna:
Cum am mai spus, inarmati-va cu rabdare si curatati bine ghebele. Cele mai mici pot fi lasate cu piciorusul din dotare iar cele mari fara, pentru ca este lemnos. Spalati-le apoi sub jet de apa rece.
Puneti la fiert o oala mare cu apa si, cand a dat in clocot, puneti cate o portie de ghebe. Lasati-le sa fiarba, la foc mic, timp de 20 de minute.
Scaoteti-le apoi intr-o sita si raciti-le bine sub jet de apa rece.
Lasati-le sa se scurga foarte bine si tocati-le.
Apoi, dupa ce s-au racit complet, portionati-le in pungi sau caserole pentru congelator.
Eu pun in pungi a cate 250 g si 500 g, pentru un risotto delicios, o tocanita de ghebe sau ghebe cu usturoi la tigaie.
Asta-i tot! Spor la treaba si pofta buna!
* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.
*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.