Glazura regala – royal icing, glazura de zahar reteta simpla. Glazura din albus de ou cu zahar pudra si suc de lamaie, pentru decorarea turtei dulci.Reteta de glazura regala – royal icing este una dintre cele mai simple, aveti nevoie doar de putina indemanare, ceva mai multa rabdare si inspiratie pentru decoratul turtei dulci sau diverselor dulciuri carora vreti sa le dati un aer de sarbatoare.
Ingrediente
- un albus (de la un ou mediu ,aproximativ 36-37 g )
- o lingurita suc de lamaie
- 170 g zahar pudra
- coloranti gel sau pudra
Mod de preparare pentru reteta glazura regala -royal icing
Amestecati apoi cu un mixer de mana cateva minute pana obtineti o glazura lucioasa si omogena. Glazura regala – royal icing, este gata.
Daca nu o folositi imediat, acoperiti-o cu folie alimentara si pastrati-o la rece. E important sa nu patrunda aer pentru ca se va intari.
*Folositi coloranti de calitate, gel sau praf pentru ca acestia nu modifica prea mult consistenta glazurii.
*Daca vi se pare prea tare, adaugati, cu grija cateva picaturi de apa iar daca este moale, adaugati zahar.
*Se pot face si diverse forme micute pentru decor, desenand cu glazura pe o hartie de copt floricele, inimioare sau ce forme doriti. Lasati-le sa se usuce si folositi-le pentru decorul prajiturilor, torturilor, cupcakes-urilor, etc.
Spor si inspiratie va doresc !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.