TURTA DULCE GLAZURATA

turta dulce

50-70 min

simplu

50-60 portii

 

Imi place foarte mult turta dulce si nu ma pot abtine sa nu fac in portii geneoase in fiecare an cand se apropie Craciunul.Turta dulce glazurata si turta dulce a copilariei  sunt preferatele mele pentru ca sunt cele mai bune turte dulci ,gustoase si aromate.

Reteta este una simpla,  puteti decupa turtitele in formele dorite si le puteti decora impreuna cu cei mici,va asigur ca vor fi incantati 🙂 .

 

 

 

Ingrediente

  • (pentru aproximativ 60 de bucati )
  • Aluat 
  • 350 g faina
  • un ou si un galbenus
  • 150 g unt
  • 100 g miere
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • doua lingurite scortisoara
  • doua lingurite ghimbir praf
  • o lingurita nucsoara
  • un varf de lingurita cuisoare macinate
  • un albus (de la un ou mediu ,aproximativ 36-37 g )
  • o lingurita suc de lamaie
  • 170 g zahar pudra
  • coloranti gel sau pudra
  • bombonele de zahar
  • cocos deshidatat

Mod de preparare  turta dulce glazurata
Intr-un bol puneti faina ,sarea,zaharul,bicarbonatul ,condimentele si untul rece taiat marunt .Amestecati cu varfurile degetelor pana obtineti o compozitie sfaramicioasa (sau o puteti pune inr-un robot de bucatarie si mixati putin ).
Apoi adaugati oul si galbenusul batute putin cu o furculita si mierea.
Framantati pana se formeaza aluatul ,nu mai mult .Daca framantam excesiv aluatul,turta dulce va fi tare .
Infasurati-l in folie alimentara si lasati-l cel putin 30 de minute la frigider.
Impartiti-l apoi in jumatate ,presarati planul de lucru cu putina faina si intindeti o foaie de aproximativ 3-4 mm grosime.Decupati cu formele preferate si asezati-le intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Coaceti turtele dulci intre 10 si 15 minute la 180 °C ,depinde de cuptor.Nu trebuie sa se rumeneasca si cat inca sunt calde ,trebuie sa fie inca moi la atingere.
Lasati-le sa se raceasca complet si apoi decorati-le dupa imaginatie cu glazura regala si bombonele colorate.
Pofta buna si multa inspiratie va doresc !
turta dulce
*

Comentează folosind contul de Facebook

3 comentarii la “TURTA DULCE GLAZURATA”

  1. dar in reteta sunt mentionati corect mm, nu cm…
    nu inteleg de ce nu se citeste reteta cu mai multa atentie…
    oare pentru unii, e mai usor sa faca observatii si sa scrie comentarii aiurea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *