Site icon Rețete Fel de Fel

Guguluf cu morcovi și nuci de post

Guguluf cu morcovi și nuci de post pe un platou albastru

Guguluful se feliază după răcire / Profimedia

Dacă nu mai știți ce desert de post să mai pregătiți, vă recomand această rețetă de guguluf cu morcovi și nuci de post. Este foarte gustos și aromat, dar și foarte aspectuos.

Ne plac formele de guguluf și preparăm în ele diferite checuri, sau alte prăjituri. Preparăm chiar și rețete de aperitive pentru a-i surprinde pe cei dragi și cu aspectul acestora, nu doar cu gustul.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de chec cu ciocolată și glazură de cafea, preparată tot în forma de guguluf. Este un chec umed, dens și gustos perfect pentru micul dejun, sau pentru un moment de răsfăț.

Și tot din aceeași categorie de deserturi, vă mai recomand de pe blog și rețeta de chec cu ciocolată și alune.  Pentru a se vedea aspectul frumos al formei de chec, am lăsat checul simplu, fără glazură, sau zahăr pudră.

Citește și: Prăjitură de post cu morcovi. Rețetă simplă și rapidă

Ce conține rețeta de guguluf cu morcovi și nuci

De data aceasta nu am mai preparat chec ci un fel de ruladă din aluat dospit. Ca și umplutură am optat pentru amestecul de morcovi cu nuci, mult adorat în prăjituri. Este un desert simplu, delicios și foarte aromat. În plus, este și de post, deci  mai ușor și mai sănătos.

Găsiți pe blog mai multe rețete de dulciuri de post de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de guguluf cu morcovi și nuci de post.

Exit mobile version