Site icon Rețete Fel de Fel

Guguluf Red Velvet cu glazură albă

Guguluf Red Velvet cu glazură albă, decorat cu firimituri

Glazura albă se lasă să curgă lejer și pe lateralele blatului / Shutterstock

În colecția de rețete pentru Valentine’s Day, Dragobete și 1 Martie puteți adăuga și rețeta acestui minunat și simplu desert: Guguluf Red Velvet cu glazură albă.

Pe cât de simplu este de preparat, pe atât de gustos și de aspectuos. Important este să aveți forma specială de copt, fie clasică, fie cu decupaj la mijloc ca în cazul rețetei de față.

Denumirea de Guguluf aparține bucătăriilor din  Alsacia, Austria, Republica Cehă și Germania de sud și se traduce prin cagulă sau scufie. Forma de copt arată ca o cagulă, sau un turban, iar deserturile ies speciale preparate într-o astfel de formă de copt. Rețeta gugulufului clasic se prepară dintr-un blat simplu, dar mai dens, presărat cu stafide.

Bineînțeles că nu ne oprește nimeni să preparăm în forma respectivă orice blaturi dorim. Unul dintre acestea este cel de Red Velved Cake.

Dar, în lipsa acestei forme de copt puteți prepara prăjitura și în forme clasice, de tort, de chec sau de brioșe.  Vedeți aici și rețeta celui mai spectaculos tort de Valentine’s Day.

Cum se prepară rețeta de Guguluf Red Velvet cu glazură albă

Pentru rețeta de față preparăm un blat asemănător cu blatul pentru Brioșe Catifea Roșie. Diferența între acestea constă în adăugarea a 2 gălbenușuri în plus și a formei de coacere.

Ca și decor, din cele două albușuri care ne rămân preparăm celebra glazură Royal Icing pe care o preparăm și la rețetele de turtă dulce. Și mai presărăm pe deasupra puține firimituri de blat, pe care le răzuim ușor de pe partea inferioară a acestuia.  Firimiturile simbolizează aspectul de catifea pufoasă, velurată.

Dacă mai doriți astfel de deserturi specifice sărbătorilor amintite, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de Guguluf Red Velvet cu glazură albă.

Exit mobile version