Rețete pentru Valentine's Day / Dragobete și 1 Martie

Red Velvet Cake. Tort Catifea Roșie

Cel mai spectaculos tort cu care putem celebra dragostea de Valentine’s Day este Red Velvet Cake.  Este un tort minunat ce are straturile în culorile roșu și alb, culori ce simbolizează iubirea.

Rețeta de tort catifea roșie este inspirată din bucătăria americană și a devenit simbolică în întreaga lume. Pe lângă aspectul spectaculos, tortul are și gust delicios. Iar modul de preparare este destul de simplu, din ingrediente clasice, și la îndemână. Decorul tortului îl puteți face după propria inspirație, important este să fie subliniate culorile simbolice.

Din aceeași categorie de deserturi preparate special pentru Valentine’s Day mai găsiți pe blog și rețeta Red Velvet Cupcakes. Se prepară un aluat clasic de brioșe în care se adaugă puțin colorant roșu. Iar decorate cu o cremă albă, au exact culorile specifice sărbătorilor mai sus amintite.

Interesanți și mai simplu de preparat sunt și biscuiții red velvet crinkle. Sunt asemănători cu biscuiții chocolate crinkles, preparați cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Diferența este că în loc de ciocolată adăugăm cacao și mai adăugăm colorant alimentar.

Cum se prepară rețeta de Red Velvet Cake

 

Pentru deliciosul tort de catifea roșie vom prepara un blat umed de tort cu unt și cacao, dar și cu puțin colorant roșu.  Iar pentru cremă, apelăm la celebra brânză Philadelphia sau la mascarpone, pe care o amestecăm cu frișcă. Iar pentru a realiza acel decor frumos de trandafiri, adăugăm colorant și în crema de brânză, realizând două nuanțe de roșu.

Dar acest decor este opțional. Puteți apela la decorul clasic din firimituri de aluat – vedeți aici un exemplu.

Dacă obișnuiți să preparați astfel de deserturi pentru sărbătorile amintite, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de Red Velvet Cake.

Red Velvet Cake. Tort Catifea Roșie

Gătește Red Velvet Cake. Tort Catifea Roșie

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

16

Red Velvet Cake. Tort Catifea Roșie

Ingrediente

 • Pentru blat cu diametrul de 24 cm:
 • 6 ouă de mărime medie
 • 250 gr de zahăr
 • 150 gr de unt
 • 150 ml ulei
 • 250 gr de iaurt
 • 450 gr de făină
 • 25 gr de cacao
 • 5 gr de bicarbonat de sodiu
 • 5 gr de praf de copt
 • 1 praf de sare
 • 3 picături de gel roșu sau colorant alimentar
 • Pentru crema de brânză:
 • 500 gr brânză Philadelphia sau mascarpone
 • 200 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
 • 150 gr unt cu peste 80% grăsime
 • 150 ml smântână pentru frișcă
 • 2-3 picături de colorant roșu
 • 1 praf de sare
 • inimioare roșii din zahăr, pentru decor

Mod de preparare

Începem cu prepararea blatului pentru Red Velvet Cake. Mai întâi aducem toate ingredientele pe masa de lucru și pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Apoi separăm albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Albușurile le presărăm cu puțină sare și le mixăm până când obținem o bezea sticloasă. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul, doar până la omogenizare.

Untul moale îl amestecăm cu jumătate din cantitatea de zahăr până când obținem o compoziție cremoasă. Apoi adăugăm compoziția de gălbenușuri.

Amestecăm bicarbonatul de sodiu  cu iaurtul și le adăugăm și pe acestea în compoziție.

Cernem făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Adăugăm, treptat, acest amestec, în compoziția pentru blat, apoi picurăm și puțin colorant și omogenizăm compoziția. La final, încorporăm, lingură cu lingură, bezeaua de albușuri.

Întindem compoziția pentru blat de tort catifea roșie într-o formă de tort de 24-25 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm forma la cuptor și coacem blatul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lăsăm blatul de tort să se răcească și îl secționăm în două părți egale.

Cât timp blatul de tort se coace și se răcește, pregătim crema de brânză.

Punem într-un bol untul moale, crema de brânză și zahărul pudră. Le amestecăm bine până când se omogenizează amestecul. Mixăm frișca lichidă până când capătă aproximativ 3/4 din fermitate. O amestecăm cu crema de brânză până când obținem o compoziție consistentă. Adăugăm și un praf de sare pentru accentuarea gustului. Dăm crema de brânză pentru cel puțin 30 de minute la rece. Apoi o împărțim în patru părți egale. O parte o întindem între blaturile de tort. Într-o parte adăugăm o picătură de gel roșu, iar în altă parte două picături. Ultima parte o lăsăm simplă.

Decorăm tortul de jur împrejur și deasupra tot cu cremă de brânză în trei culori, folosind un posh cu dui stelat, pentru a realiza trandafiri spectaculoși.

Dăm tortul la rece pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l secționa și servi alături de cei dragi.