Site icon Rețete Fel de Fel

Lamaie cu miere la borcan

In fiecare an,inaintea sarbatorilor de iarna imi pregatesc lamaie cu miere la borcan. Stiu ca voi „gusta ” din toate preparatele iar organismul meu resimte asta.Tocmai de aceea ,dupa o zi plina cu mese copioase ,urmeaza altele cu mancaruri usoare pe baza de legume ,multe ceaiuri si cate o lingura din amestecul de lamaie cu miere. Foarte bun este si ghimbirul cu miere sau ghimbirul cu lamaie si miere .

 

Ingrediente:

 

  • 3-4 lamai netratate
  • 300 g miere de albine

Mod de preparare pentru reteta lamaie cu miere la borcan:

 

Pentru ca am cumparat lamai biologice ,am profitat sa refac o alta reteta draga mie,coji de lamaie confiate.
Asadar ,am spalat si taiat lamaile in 4 bucati,apoi am separat coaja de pulpa .

Am curatat pulpa cat am putut de bine de partile albe si le-am taiat bucati . Daca aveti destula rabdare ,scoateti decat pulpa ,astfel nu va avea un gust amarui.

Acoperti cu miere si depozitati borcanul infrigider sau camara.

Dupa doua trei zile de macerat ,luati  cate o lingura din amestec inainte de fiecare masa .
Sanatate multa va doresc! Sa o beti cu placere!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version