COJI DE LAMAIE CONFIATE

  Inainte de sarbatori am gasit la magazinul bio niste lamai tare frumoase si la un pret rezonabil.Cojile le-am confiat iar din pulpa am facut limonada si lamaie cu miere la borcan .
Pentru confiat am ales varianta uscata , cojile sunt extrem de parfumate si le folosesc la diverse dulciuri .

Ingrediente :

  • 7-8 lamai medii bio
  • zahar
Procesul este lung dar deloc complicat .In primul rand spalam si stergem lamaile,le taiemin 4 si le desprindem coaja ,eliminand pe cat posibil din partea alba .
Le punem intr-un vas sau borcan mare si le acoperim cu apa rece .Timp de 3 zile ,dimineata si seara schimbam apa cu alta proaspata .
Dupa cele trei zile ,le scurgem si le clatim foarte bine ,apoi le punem la fiert intr-o craticioara pana ce cojile se inmoaie .
Apoi le scurgem si le cantarim .Eu am avut exact 400 g de coji pe care le-am taiat fasii si le-am pus intr-o tigaie antiaderenta .Cata coaja de lamaie avem ,atata zahar punem .
Adaugam si doua linguri de apa si fierbem pana ce siropul format se zahariseste .
Atunci scoatem cojile pe o hartie de copt si le lasam sa se usuce o zi,doua  la temperatura camerei .
Apoi le tocam cubulete si le depozitam intr-un borcan .Spor si inspiratie va doresc !

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare