COJI DE LAMAIE CONFIATE

furesecuri-2Bcu-2Bciocolata-2B007

  Inainte de sarbatori am gasit la magazinul bio niste lamai tare frumoase si la un pret rezonabil.Cojile le-am confiat iar din pulpa am facut limonada si lamaie cu miere la borcan .
Pentru confiat am ales varianta uscata , cojile sunt extrem de parfumate si le folosesc la diverse dulciuri .

Ingrediente :

  • 7-8 lamai medii bio
  • zahar
Procesul este lung dar deloc complicat .In primul rand spalam si stergem lamaile,le taiemin 4 si le desprindem coaja ,eliminand pe cat posibil din partea alba .
Le punem intr-un vas sau borcan mare si le acoperim cu apa rece .Timp de 3 zile ,dimineata si seara schimbam apa cu alta proaspata .
Dupa cele trei zile ,le scurgem si le clatim foarte bine ,apoi le punem la fiert intr-o craticioara pana ce cojile se inmoaie .
Apoi le scurgem si le cantarim .Eu am avut exact 400 g de coji pe care le-am taiat fasii si le-am pus intr-o tigaie antiaderenta .Cata coaja de lamaie avem ,atata zahar punem .
Adaugam si doua linguri de apa si fierbem pana ce siropul format se zahariseste .
Atunci scoatem cojile pe o hartie de copt si le lasam sa se usuce o zi,doua  la temperatura camerei .
Apoi le tocam cubulete si le depozitam intr-un borcan .Spor si inspiratie va doresc !

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare