GHIMBIR CU MIERE

vinete-027

 La prima degustare n-am fost prea incantata de ghimbir si aici ma refer la radacina proaspata.Pe cel praf il foloseam de mult timp si, in combinatie cu alte condimente gustul ma multumea pe deplin.Auzisem ca ,ghimbirul ori iti place ori nu .Mie nu mi-a placut de la inceput iar acum il prefer pe cel proaspat in locul pudrei,gustul si aroma sunt diverse.
In deserturi imi place cel mai mult,tortul cu ciocolata si ghimbir este unul din preferatele mele.
In plus are o multitudine de proprietati terapeutice si de aceea  mi-a placut ideea Danei-Prajiturici si alte dulciuri,de a amesteca ghimbirul cu miere,ca si remediu natural impotriva racelii,febrei ,problemelor digestive si nu numai.
Mai multe informatii despre ghimbir gasiti aici.

Ingrediente:

  • 140 g radacina de ghimbir
  • 200 g miere
Curatam radacina de coaja si apoi o taiem feliute subtiri.Initial am vrut s-o dau pe razatoare dar m-am razgandit repede pentru ca ,fiind fibroasa,mergea cam greu. 🙂

Punem feliutele intr-un borcan si acoperim cu miere .

Lasam borcanul la macerat timp de 7 zile in loc racoros,apoi se poate cosuma cate o lingurita in fiecare zi.Mie imi place foarte mult in ceai,pun cate o lingura de miere cu ghimbir la o cana de 250 de ml,ii da un gust minunat .
Sanatate multa va doresc!

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “GHIMBIR CU MIERE”

  1. si mie imi place mult ghimbirul! eu il folosesc in special in cazuri de infectie in gat (rezolva problema imediat) si raceala.
    daca folosesti razatoarea electrica a robotului de bucatarie, se rezolva cu rasul in 2 timpi si 3 miscari! te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare