Nu ratați sezonul vinetelor fără a le include în cât mai multe preparate savuroase. De data aceasta avem pentru voi o rețetă de lasagna cu vinete, roșii și mozzarella.
Rețetele italiene de lasagna sunt printre preferatele noastre din categoria rețetelor cu paste făinoase. Pornind de la rețeta clasică de lasagna care se prepară cu sos ragu alla bolognese și sos bechamel, le adaptăm în funcție de gusturi și de ingredientele de care dispunem.
Tot cu vinete am prezentat anterior pe blog și o rețetă de musaca de vinete cu carne de pui. Foarte gustoasă și ușoară este, dacă nu ați încercat-o, puteți salva rețeta.
Iar una dintre cele mai simple, dar tare gustoase rețete de pe blog este rețeta de vinete la cuptor cu usturoi și pătrunjel. Le-am savurat cu iaurt simplu și au fost delicioase, pentru masa de prânz sau cină.
Cum se prepară rețeta de lasagna cu vinete
Rețeta este simplă, se prepară doar din vinete trase ușor pe grill, cu felii de roșii și un sos bechamel cu mozzarella. Mai adăugăm și puțin sos de roșii pentru a se hidrata foile de lasagna. Ca și condimente folosim ca la rețeta de salată Caprese, busuioc și oregano.
Vă invităm să preparați și voi rețeta, că prea bună este!
Și dacă mai doriți rețete cu vinete, găsiți pe blog o colecție interesantă de unde vă puteți inspira.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de lasagna cu vinete, roșii și mozzarella.