De cand am descoperit faina de canepa, nu ma mai satur s-o icerc in diverse combinatii.Intr-una din zile am facut si aceste lipii integrale cu faina de canepa,pe care le-am mancat cu hummus.
Au un gust placut,se fac foarte usor si merg umplute cu orice doriti voi dar,cum va spuneam,au fost foarte bune alauti de hummus sau guacamole.
Incercati-le,va asigur ca sunt gustoase, satioase si extrem de simplu de preparat.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 300 g faina integrala de grau
- 50 g faina de canepa
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita rasa de sare
- 1/2 lingurita de bicarbonat
- 150 ml apa
[/ingredients]
Mod de preparare lipii integrale cu faina de canepa
Intr-un bol puneti ambele tipuri de faina,sarea,bicarbonatul si uleiul.Turnati apa calduta si amestecati cu o lingura pana cand incorporati toata apa.
Apoi framantati cateva minute pana cand obtineti un aluat omogen,nu prea moale.
Lasati-l sa se odihneasca 10 minute si apoi impartiti-l in 9 bile.
Fiecare bila intindeti-o cat de subtire puteti,ajutandu-va de faina integrala.
Incalziti o tigaie antiaderenta cu fundul gros si coaceti lipiile pe ambele parti.Nu le coaceti excesiv pentru ca se vor intari dupa racire.
Scoateti-le pe o farfurie si acoperiti-le cu un prosop,astfel vor ramane moi si le puteti rula fara probleme.
Dupa racire,pastrati-le intr-o punga de plastic,intr-un loc racoros.Pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.