HUMMUS

 

Intre o dulceata si un gem mai trebuie sa mancam si altceva 🙂 . Asa ca pentru o cina  rapida am facut un hummus delicios pe care l-am servit cu niste lipii proaspete facute in casa. Reteta este cea clasica,extrem de gustoasa sisatioasa ,pe care v-o recomand cu mare drag.

 

Ingrediente

  • 720 g naut fiert ( 3 cutii )
  • 5 linguri de tahini (pasta de susan– click pentru reteta)
  • 4-5 catei de usturoi
  • sucul de la o lamaie mare
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 100 ml apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare hummus

Scurgem nautul si-l punem intr-un bol unde mai adaugam si pasta de susan,uleiul,sucul de la lamaie,cateii de usturoi,apa,sare si piper .

Pasam cu un mixer vertical pana obtinem o pasta consistenta sau punem totul in robot si mixam pana ce compozitia arata ca un piure.

Transferam hummus-ul obtinut in boluri individuale  si decoram cu boia de ardei dulce,ulei de masline,patrunjel tocat si seminte de chimen.Servim cu lipii.Delicios,pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

26 comentarii la “HUMMUS”

  1. Imi place mult hummusul , il fac destul de des . Imi place ca ai facut lipii acasa , eu inca nu m-am incumetat. Trebuie sa incerc si eu . Te pup.

  2. Nautul ne place in multe combinati de garnituri, dar trebuie sa recunosc ca hummusul il fac mai rar. De ce …? nici eu nu stiu. Mi-ai facut pofta la cum arata si il pun pe lista. Pup!

  3. Hummus-ul este cu siguranta unul dintre preparatele de care eu si prietenii mei de bucuram foarte tare, mai ales cand organizam mese cu tematica libaneza! Asa ca m-am bucurat sa-l regasesc si la tine, cand am venit in vizita! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *