Rețeta se prepară din ingrediente simple și ieftine, care se adaptează în funcție de sezon.  Este foarte versatilă, puteți adăuga combinația de legume preferată, de asemeni și condimente și verdețuri. Este o supă deasă, în care raportul apă/legume este aproape de 1/1.

O altă rețetă de supă consistentă pe care o mai puteți prepara este rețeta de supă de conopidă cu multe legume. Este foarte gustoasă și plină de vitamine o astfel de supă bogată în legume. Iar conopida și cartofii oferă sățietate, astfel încât numai pâinea este opțională la masă.

Iar atunci când veți dori o rețetă pe bază de paste, tot din bucătăria italiană puteți prepara rețeta de penne cu sos picant de roșii, denumită ”Penne all’arrabbiata”.

Cum se prepară rețeta de minestrone

Delicioasa supă italiană din legume cu paste sau orez nu are o rețetă fixă. Putem opta pentru legumele de sezon sau chiar pentru legume congelate. În magazinele alimentare se găsesc pachete cu legume congelate speciale pentru această supă. Pastele adăugate se aleg, in mod clasic din cele scurte.

Este o supă delicioasă și hrănitoare, pentru o zi de post. Iar atunci când nu ținem post, mai putem adăuga puțină șuncă crud-uscată și în timpul servirii putem presăra parmezan răzuit.

Mai găsiți pe blog astfel de rețete de supe, de unde vă puteți inspira, dar și multe rețete cu paste, din bucătăria italiană.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă italiană Minestrone.