Gătește Supă de conopidă cu multe legume
Timp de preparare
45 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 1 conopidă mai mică
- 2 cartofi
- 3 morcovi
- 2 rădăcini de păstârnac
- 1 ceapă
- 2 ardei roșii
- 3-4 roșii mari
- 3 litri de apă
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- sare după gust
- 2 crenguțe de țelină cu frunze
- 1 legătură de pătrunjel.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea legumelor pe care le curățăm, le spălăm și le tocăm mai mărunt.
Conopida o desfacem în buchețele pe care le clătim bine și le punem la scurs.
Ceapa o tocăm mărunt și o punem la călit în ulei. Nu o lăsăm decât până când își degajă aroma și se pătrunde ușor. Adăugăm peste ea morcovii și păstârnacul.
Punem apa la fiert și când atinge punctul de fierbere adăugăm puțină sare și amestecăm pentru dizolvare. Apoi adăugăm ceapa cu morcovii și păstârnacul.
Lăsăm legumele să mai fiarbă 6-8 minute și adăugăm conopida, iar peste 2-3 minute cartofii. Când cartofii încep să se pătrundă adăugăm roșiile decojite și tocate mărunt.
Legumele au timpi diferiți de fierbere, deci le vom adăuga pe rând. Ultimii adăugați sunt ardeii și odată cu ei crenguțele de țelină cu frunze. Le adăugăm întregi pentru că le vom înlătura după fierbere.
Mai adăugăm sare după gust, iar după stingerea focului sau în timpul servirii adăugăm frunze proaspete de pătrunjel.
Este o supă foarte gustoasă de la așa bogăție de legume. Preparați-o și vă veți convinge.
COMENTARII