Ciorbe / Supe

Supă de conopidă cu multe legume

Pentru că piața abundă de conopidă, dar și de alte legume pline de culoare și vitamine, vă propunem o rețetă de supă de conopidă cu multe legume.

Conopida este una dintre legumele de toamnă pe care nu ezităm s-o introducem cât mai mult în alimentația noastră. Ne place că este consistentă și aspectuoasă, iar rețetele cu conopidă sunt foarte versatile. Preparăm atât supe și ciorbe cât și mâncăruri scăzute sau aperitive.

Și cel mai mult ne place sub formă de murături.

Descoperiți aici și o rețetă de conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă. Este minunată combinația dintre cele două legume în borcanul cu murături. Conopida împrumută culoarea de la sfecla roșie, iar gusturile și aromele se întrepătrunde armonios.

Tot din categoria murăturilor mai găsiți pe blog și o rețetă de conopidă și broccoli în saramură. Și cu broccoli se combină perfect, mai ales că au aspectul asemănător și contrastul de culori plăcut.

Iar din categoria mâncărurilor cu conopidă, găsiți pe blog și o rețetă de conopidă întreagă la cuptor. Este foarte gustoasă preparată în acest mod și se poate asezona cu condimentele preferate.

Ce conține rețeta de supă de conopidă cu multe legume

Pe lângă conopida adăugată din belșug, supa noastră mai conține și morcovi, păstârnac, cartofi, ardei, roșii și ceapă. Ca și verdeață adăugăm câteva frunze de țelină și frunze de pătrunjel.

Este foarte gustoasă o astfel de supă, dar este și consistentă. Conopida și cartofii oferă sățietate, așa încât numai pâinea este opțională la masă.

Mai puteți adăuga și alte legume dacă o doriți și mai gustoasă și mai bogată. Ar merge chiar și puțină varză și puțină sfeclă roșie. Aceasta ar oferi și un plus de culoare supei.

Dacă și voi adorați supele cu multe legume, vă mai recomandăm să încercați și rețeta de supă din legume și paste – Minestrone. Este o rețetă inspirată din bucătăria italiană.

Dar găsiți pe blog mai multe astfel de rețete, de unde vă puteți inspira.

Și dacă sunteți în căutare de cât mai multe rețete cu dovleac, descoperiți pe blog o întreagă colecție de rețete, din toate categoriile. Doart tastați cuvântul ”dovleac” în caseta de căutare și veți ajunge la ele.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă de conopidă cu multe legume.

Supă de conopidă cu multe legume în bol de servire

Gătește Supă de conopidă cu multe legume

Timp de preparare

45 min

Nivel

ușor

Porții

8

Bol roșu cu supă de conopidă cu multe legume

Ingrediente

  • 1 conopidă mai mică
  • 2 cartofi
  • 3 morcovi
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • 1 ceapă
  • 2 ardei roșii
  • 3-4 roșii mari
  • 3 litri de apă
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • sare după gust
  • 2 crenguțe de țelină cu frunze
  • 1 legătură de pătrunjel.

 

Mod de preparare

Începem cu pregătirea legumelor pe care le curățăm, le spălăm și le tocăm mai mărunt.

Conopida o desfacem în buchețele pe care le clătim bine și le punem la scurs.

Ceapa o tocăm mărunt și o punem la călit în ulei. Nu o lăsăm decât până când își degajă aroma și se pătrunde ușor. Adăugăm peste ea morcovii și păstârnacul.

Punem apa la fiert și când atinge punctul de fierbere adăugăm puțină sare și amestecăm pentru dizolvare. Apoi adăugăm ceapa cu morcovii și păstârnacul.

Lăsăm legumele să mai fiarbă 6-8 minute și adăugăm conopida, iar peste 2-3 minute cartofii. Când cartofii încep să se pătrundă adăugăm roșiile decojite și tocate mărunt.

Legumele au timpi diferiți de fierbere, deci le vom adăuga pe rând. Ultimii adăugați sunt ardeii și odată cu ei crenguțele de țelină cu frunze. Le adăugăm întregi pentru că le vom înlătura după fierbere.

Mai adăugăm sare după gust, iar după stingerea focului sau în timpul servirii adăugăm frunze proaspete de pătrunjel.

Este o supă foarte gustoasă de la așa bogăție de legume. Preparați-o și vă veți convinge.