Paste / Orez

Penne all’arrabbiata. Penne cu sos picant de roșii

Atunci când intenționăm să pregătim o rețetă pe bază de paste, poposim cu drag în bucătăria italiană. Normal că ei sunt sursa noastră de inspirație, pentru că ei sunt specialiștii în paste. De data aceasta am ales rețeta de penne cu sos picant de roșii – Penne all’arrabbiata.

Este o rețetă simplă și rapidă cu puține ingrediente, așa cum sunt majoritatea rețetelor italiene de paste. Este o rețetă pe care o poți prepara cu 15-20 de minute înainte de masă. De data aceasta am optat pentru roșiile proaspete, pentru că am mai avut din cele de grădină. Însă, special pentru rețetele de paste, sau pentru cele de pizza, am preparat rețeta de sos de roșii pentru paste și pizza.

Pentru cei care nu au suficient timp de gătit, sosul Arrabbiata se găsește în comerț.

Și dacă doriți tot o rețetă de paste simplă, dar cu carne, vă recomand rețeta de paste cu pui și sos Alfredo. Este tot o rețetă italiană cunoscută sub denumirea de Fettucine Chicken Alfredo.

Rețeta Penne all’arrabbiata. Penne cu sos picant de roșii

Se spune că denumirea de arrabbiata care se traduce prin supărat sau furios este datorată gustului foarte picant din rețeta originală. Cei care mănâncă penne all’arrabbiata riscă să devină roșii la față din cauza ardeiului iute, culoarea tipică a feței oamenilor furioși. pe lângă ardeiul iute adăugat la sosul de roșii, se mai adaugă și un cățel de usturoi. Și acesta sporește gustul picant al sosului, dar în aromatizează plăcut.

Dacă și voi sunteți fani ai rețetelor cu paste, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de Penne cu sos picant de roșii – Penne all’arrabbiata.

Penne all’arrabbiata. Penne cu sos picant de roșii, gata de servit

Gătește Penne all’arrabbiata. Penne cu sos picant de roșii

Timp de preparare

20 min

Nivel

ușor

Porții

6-8

Penne all’arrabbiata. Penne cu sos picant de roșii, gata de servit

Ingrediente

  • 400 gr Penne Rigate
  • 500 gr roșii curățate
  • 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ardei iute uscat
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare după gust
  • opțional, parmezan răzuit, pentru servit

Mod de preparare

Începem cu pregătirea roșiilor pe care le opărim, le decojim și le tocăm în cuburi mici. Curățăm și usturoiul și îl strivim ușor cu podul palmei, atât cât să se poată degaja seva lui.

Punem o tigaie încăpătoare cu uleiul la încins și adăugăm usturoiul. Adăugăm și ardeiul iute, sfărâmat și amestecăm timp de 1 minut. Îndepărtăm usturoiul și adăugăm roșiile. le amestecăm bine să se omogenizeze cu ardeiul iute, presărăm sare și acoperim tigaia cu un capac. Lăsăm sosul de roșii să fiarbă aproximativ 12-15 minute. Mai amestecăm în el din când în când.

Între timp, fierbem și pastele în apă clocotită cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.

Când pastele sunt fierte, le scurgem, le adăugăm în sosul de roșii. Le mai fierbem împreună pentru 1-2 minute, atât cât să se întrepătrundă cu gustul sosului.

Oprim focul, presărăm pătrunjel verde, tocat mărunt și putem servi pastele.

Opțional, se poate adăuga și parmezan răzuit. Noi, de cele mai multe ori le preferăm simple. Sunt delicioase, iar gustul picant îl puteți regla din cantitatea de ardei iute pe care o puteți diminua sau spori.

Spor și poftă bună!