Site icon Rețete Fel de Fel

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz

Doi muffins cu dovleac și fulgi de ovăz alături de un baton de scorțișoară și o steluță de anason

Opțional, muffins se decorează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie / Shutterstock

Printre rețetele simple de deserturi cu dovleac pe care doriți să le preparați, încercați și rețeta de muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Ies foarte interesanți muffins cu așa combinație de ingrediente.

Sunt interesanți atât ca gust cât și ca textură. Iar dacă găsiți un dovleac cu coaja alb-gălbuie și striații verzi pe care să n-o curățați, aspectul muffins-ilor va fi mai spectaculos.

Descoperiți aici care sunt cele 12 tipuri de dovleac de iarnă și sfaturi despre cum să le folosiți. Chiar dacă cele mai cunoscute tipuri de dovleac de la noi sunt cel plăcintar și cel turcesc, există mult mai multe. O parte dintre acestea se găsesc prin piețele hipermarketurilor.

Dintre rețetele de pe blog cu dovleac, cea mai apreciată este rețeta de plăcintă cu dovleac. Este unul dintre cele mai simple și banale deserturi, dar care, pentru mulți este special, pentru că amintește de copilăria petrecută la bunici.

Revenind la rețeta noastră de muffins, din aceeași categorie vă mai recomand de pe blog să încercați rețeta de muffins cu banane și fulgi de ovăz. Este ușor asemănătoare cu cea actuală.

Ce ingrediente mai folosim la rețeta de muffins cu dovleac și fulgi de ovăz

Pe lângă ingredientele menționate în titlu, mai folosim și ouă, ulei, nuci și făină. Nu lipsește nici scorțișoara, aroma potrivită pentru dovleac. Și pentru că avem foarte multe ingrediente grele, care nu permit aluatului să se dezvolte, îl ajutăm cu praf de copt. Adăugăm și puțin bicarbonat de sodiu, pentru că are rolul de a frăgezi aluatul.

După cum am menționat, nu sunt ingrediente complexe ci sunt dintre cele mai comune.

Iar dacă și voi adorați deserturile cu dovleac, puteți descoperi pe blog o colecție interesantă de rețete.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de muffins cu dovleac și fulgi de ovăz.

Exit mobile version