Muffins / Cupcakes

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz

Printre rețetele simple de deserturi cu dovleac pe care doriți să le preparați, încercați și rețeta de muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Ies foarte interesanți muffins cu așa combinație de ingrediente.

Sunt interesanți atât ca gust cât și ca textură. Iar dacă găsiți un dovleac cu coaja alb-gălbuie și striații verzi pe care să n-o curățați, aspectul muffins-ilor va fi mai spectaculos.

Descoperiți aici care sunt cele 12 tipuri de dovleac de iarnă și sfaturi despre cum să le folosiți. Chiar dacă cele mai cunoscute tipuri de dovleac de la noi sunt cel plăcintar și cel turcesc, există mult mai multe. O parte dintre acestea se găsesc prin piețele hipermarketurilor.

Dintre rețetele de pe blog cu dovleac, cea mai apreciată este rețeta de plăcintă cu dovleac. Este unul dintre cele mai simple și banale deserturi, dar care, pentru mulți este special, pentru că amintește de copilăria petrecută la bunici.

Revenind la rețeta noastră de muffins, din aceeași categorie vă mai recomand de pe blog să încercați rețeta de muffins cu banane și fulgi de ovăz. Este ușor asemănătoare cu cea actuală.

Ce ingrediente mai folosim la rețeta de muffins cu dovleac și fulgi de ovăz

Pe lângă ingredientele menționate în titlu, mai folosim și ouă, ulei, nuci și făină. Nu lipsește nici scorțișoara, aroma potrivită pentru dovleac. Și pentru că avem foarte multe ingrediente grele, care nu permit aluatului să se dezvolte, îl ajutăm cu praf de copt. Adăugăm și puțin bicarbonat de sodiu, pentru că are rolul de a frăgezi aluatul.

După cum am menționat, nu sunt ingrediente complexe ci sunt dintre cele mai comune.

Iar dacă și voi adorați deserturile cu dovleac, puteți descoperi pe blog o colecție interesantă de rețete.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de muffins cu dovleac și fulgi de ovăz.

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz pe un tocător de lemn, un muffin rupt

Gătește Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

6

Doi muffins cu dovleac și fulgi de ovăz alături de un baton de scorțișoară și o steluță de anason

Ingrediente

 • 250 gr dovleac cu coajă comestibilă( Sweet Dumpling)
 • 100 gr fulgi de ovăz
 • 2 ouă
 • 125 ml ulei
 • 100 gr zahăr brun
 • 125 gr făină albă de grâu
 • 1 linguriță pudră de scorțișoară
 • 50 gr nuci tocate
 • 1 linguriță de praf de copt
 • un vârf de linguriță cu bicarbonat
 • un praf de sare.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea miezului de dovleac pe care, fie îl dăm pe răzătoare, fie îl mărunțim cu ajutorul robotului, dar nu îl transformăm în piure. Este ideal acel dovleac cu coaja comestibilă, de culoare verde cu striații albe. Popular se numește ”dovleac de găluște dulci”. Se găsește prin hipermarketuri.

Transferăm dovleacul mărunțit într-un bol și adăugăm peste el uleiul, cele 2 ouă întregi și zahărul. Amestecăm doar până la omogenizarea compoziției. Apoi adăugăm fulgii de ovăz. Omogenizăm din nou și adăugăm nucile tocate mai grosier, scorțișoara și făina.

Pregătim o tavă cu șase forme de copt mai mari sau una cu 12 forme mai mici. Punem hârtiuțe speciale pentru muffins în formele de copt ale tăvii. Apoi adăugăm compoziția pentru muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Umplem 3/4 din capacitatea formelor de copt, pentru a lăsa loc delicioșilor muffins să se mai dezvolte în timpul coacerii.

Încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și coacem delicioșii muffins pentru 30-35 de minute.

Îi lăsăm să se răcească în tavă, apoi îi scoatem pe platouri de servire. Opțional, îi putem decora cu zahăr.