Pentru că de sărbători ne rămân întotdeauna câteva albușuri de la aluaturi, sau maioneze, o idee de a le folosi este această rețetă de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată.
Foarte reușită este și ca gust și ca textură! Blatul este ușor sfărâmicios și ușor umed de la ciocolată și unt, adăugate în compoziție.
Iar glazura de ciocolată i-a desăvârșit gustul și i-a conferit un aspect plăcut.
Din aceeași categorie de rețete din albușuri, vă mai recomand și rețeta de prăjitură din albușuri cu cremă caramel.
O altă idee de a folosi albușurile rămase, este rețeta de chec din albușuri cu ciocolată și fistic.
Ne rămân albușuri, în general de la maioneze și diverse creme. De multe ori le congelăm și le folosim ulterior.
Cel mai la îndemână mod de a le folosi este să preparăm bezele.
Rețetă de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Pe lângă albușuri și ciocolata topită cu unt și lapte, am mai adăugat și miez de nucă măcinat. Iar ca aromă mi s-a părut foarte potrivită esența de rom. Însă fiecare folosește aroma preferată. Tare bine s-ar asorta și cu aroma de mentă, sau de migdale.
O altă rețetă de negresă pe care v-o recomand, una foarte simplă, este rețeta de negresă vegană din doar două ingrediente.
* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, insistăm a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată.