Dulciuri

CHEC DIN ALBUSURI CU CIOCOLATA SI FISTIC

Ce pot face din albusurile ramase de la prajituri,cozonaci sau diverse creme? Aceasta este o intrebare pe care o primesc foarte des,in general dupa sarbatori.

Dupa ce v-am propus tortul din albusuri cu ciocolata,care a avut mare succes si ma bucur,astazi va aduc un desert simplu si delicios,chec din albusuri cu ciocolata si fistic.
Daca nu aveti la indemana fistic,il puteti inlocui cu nuci,alune sau arahide,tocate mai mare.
Este un chec din albusuri dens,fin si gustos,usor de facut ,asadar va invit sa-l incercati.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 6 albusuri
  • 140 g zahar
  • 120 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 esenta de rom
  • 30 g chips-uri de ciocolata
  • 30 g fistic maruntit
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • un praf de sare
  • 50 g ciocolata amaruie + 5 linguri de lapte pentru decor

[/ingredients]

Mod de preparare chec din albusuri cu ciocolata si fistic
Albusurile le mixam cu sarea pana prind consistenta,adaugam zaharul treptat,si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa.Adaugam esenta de rom,faina amestecata cu praful de copt,uleiul iar la final chips-urile de ciocolata si fisticul maruntit.
Transferam compozitia in forma de chec (sau guguluf ) unsa cu unt si tapetata cu faina si coacem 25-30 de minute la 180°C.
Dupa ce se raceste complet glazuram cu ciocolata amaruie topita  amestecata cu laptele.

Portionam si servim rece.Simplu,nu? Pofta buna!