Dulciuri

Reteta de bezele perfecte

Reteta de Bezele, este extrem de simpla si usor de facut, doar necesita un pic de atentie si rabdare.

Trebuie doar sa tinem cont de cateva lucruri pentru a putea obtine bezele perfecte, albe si crocante.

  • Bolul folosit (eu folosesc unul din ceramica ) si paletele mixerului trebuie sa fie degresate .
  • Cantittea de zahar trebuie sa fie dubla fata de cea a albusurilor.
  • Albusurile nu trebuie sa aiba nicio urma de galbenus in ele si trebuiesc lasate sa ajunga la temperatura camerei.
  • Zaharul folosit trebuie sa fie fin,sa se dizolve repede in albusuri.Nu este recomandat zaharul pudra deoarece contine amidon care va inmuia bezelele.
  • Temperatura optima de coacere este intre 100-110 °C ,bezelele se vor coace perfect ,fara a se rumeni .

Ingrediente

 

  • 3 albusuri ( 100 g )
  • 200 g zahat tos fin
  • aroma la alegere
  • colorant ( optional )

 

Mod de preparare pentru reteta de Bezele:

 

Intr-un bol ceramic sau de metal curate si degresate mixam albusurile  formeaza o spuma densa.

bezele

Adaugam putin cate putin zahar,esenta aleasa  si mixam in continuare pana cand zaharul este complet topit.

Bezeua obtinuta trebuie sa fie tare ,vascoasa si varfurile formate pe paletele mixerului sa nu se indoaie .

bezele

Acum e momentul sa adaugati colorant si sa mai mixati pana se omogenizeaza , daca doriti bezele colorate in totalitate .

Daca vreti doar dungute de colorant asa cum am facut eu,puneti un sac a pochè intr-un pahar inalt si, in interior trasati (cu un betisor de frigaruie ) dungi de colorant .

Reteta de Bezele

Umpleti saculetul cu bezea si formati bezele de marimea dorita  pe o tava acoperita cu hartie de copt .

Reteta de Bezele

Coaceti bezelele circa o ora la 100 °C .Trebuie sa se usuce  si sa nu se rumeneasca deloc.

Pastrati-le in locuri uscate pentru a nu se inmuia .

Spor la treaba si pofta buna !

Reteta de Bezele

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.