Site icon Rețete Fel de Fel

(P) Frenezia alimentară: pariuri pe competițiile de mâncat

Pizza pe o farfurie albă

Este o competiție în care participanții concurează pentru a mânca cât mai multă pizza într-un timp limitat / Unsplash.com

Competițiile de mâncat sunt organizate la nivel mondial și local, iar oamenii le pot urmări și paria. Aceste competiții implică de obicei consumul rapid și cantități mari de mâncare într-un timp limitat.

Amatorii de astfel de evenimente pot consulta un top case de pariuri ce permit parierea pe această categorie. Casele pot oferi oportunitatea de a paria pe competiții de mâncat, dar și pe alte categorii de evenimente. Mediul online oferă astfel de informații, însă se recomandă consultarea ofertelor fiecărei case în parte.

În principiu, participanții încearcă să mănânce cât mai multă mâncare într-o anumită perioadă de timp. În funcție de cât de multă mâncare se consumă, se stabilește un câștigător. Competițiile de mâncat sunt în principal evenimente de divertisment și distracție, iar parierea pe acestea ar trebui abordate cu responsabilitate.

Se poate paria pe concursurile de mâncat?

Concursurile de mâncat sunt în general organizate pentru a testa rezistența și viteza participanților în consumul alimentelor. Câștigătorul este adesea desemnat cel care consumă cea mai mare cantitate de mâncare într-un anumit interval de timp. În cadrul acestora, alimentele consumate pot consta în hot dog, hamburgeri, pui prăjit, paste, pizza sau prăjituri.

Regulile de participare sunt chiar simple, axându-se pe timp și cantitate. Așadar, în jurizare se ține cont de cât de multă mâncare este ingerată în timpul alocat inițial.

În mod obișnuit, cazinourile tradiționale nu oferă opțiuni de pariere pe concursurile de mâncat. Acestea se concentrează în principal pe jocurile de noroc, cum ar fi jocurile de masă, sloturile și pokerul. Totuși, ofertele ar trebui să fie verificate, deoarece există posibilitatea ca acestea să conțină o astfel de opțiune.

Multe case de pariuri au o secțiune dedicată evenimentelor de divertisment. Aici pot fi incluse evenimente politice, dar și alte evenimente precum concursurile de mâncat. Se poate paria pe toate evenimentele incluse în aceeași secțiune și nu doar pe acestea.

Cele mai competitive concursuri de mâncat

Competițiile de mâncat sunt populare mai ales în rândul americanilor. Deși inițial acestea au devenit populare la nivel național, ulterior au fost cunoscute în întreaga lume. Cele mai cunoscute competiții de acest fel sunt:

1. Concursul de mâncat hot dog a lui Nathan

Competiția este organizată anual de Ziua Independenței a Statelor Unite ale Americii. Participanții încearcă să consume cât mai mulți hot dog într-un timp de 10 minute. Evenimentul este considerat a fi un Super Bowl al competițiilor de mâncat. În cadrul acestui eveniment s-a făcut remarcat Joey Chestnut, care a câștigat concursul de 11 ori.

2. Kobayashi vs. Chestnut

Concursul are în prim plan doi dintre campionii cunoscuți în evenimentele de acest tip, anume: Takeru Kobayashi și Joey Chestnut. Kobayashi a doborât recordul în 2011, an în care a mâncat 69 de hot dogs.

3. Campionatul mondial de mâncat pizza

Este o competiție în care participanții concurează pentru a mânca cât mai multă pizza într-un timp limitat. Recordul a fost obținut de către Joey Chestnut care a mâncat 45 de felii de pizza în doar 10 minute.

4. Campionatul mondial de mâncat plăcinte

Spre deosebire de alte competiții, aici nu se pune accent pe mâncarea consumată rapid într-un anume timp. Trebuie să fie mâncată o singură plăcintă umplută cu cartofi și asociată cu bere. Chiar dacă pare simplu la prima vedere, nu e chiar așa. Plăcinta este mare, deci e nevoie de stăruință. Persoana ce mănâncă mai rapid plăcinta câștigă.

5. Campionatul mondial Acme de mâncat scoici

Deși e la început, campionatul câștigă tot mai mulți admiratori anual. Acesta se desfășoară în Louisiana și sunt consumate cantități mari de scoici. De exemplu, în 2018 Darron Breeden a mâncat 468 de scoici în doar 8 minute.

În concluzie

Parierea pe concursurile de mâncat reprezintă o formă distinctă de pariere. Cazinourile tradiționale nu sunt în mod obișnuit locuri în care se poate paria pe astfel de evenimente. Totuși, există site-uri de pariere online și agenții specializate care oferă această opțiune.

Parierea pe concursurile de mâncat poate aduce o doză de divertisment și emoție pentru unii pariori. Este crucial să fie abordată această activitate cu responsabilitate. Concursurile de mâncat sunt într-adevăr evenimente pe care se poate paria.

Exit mobile version