Site icon Rețete Fel de Fel

Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață

Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, servite cu sos de iaurt și usturoi

Pachețelele de primăvară sunt delicioase servite cu un sos de iaurt cu usturoi / Shutterstock

Pentru una dintre gustările zilei, avem o rețetă savuroasă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă. Este o rețetă care se poate prepara în diferite combinații, după gustul fiecăruia.

Odată cu venirea primăverii apar și verdețurile pline de vitamine, pe care este recomandat să le introducem în alimentația noastră pentru regenerarea organismului. Primăvara, când zilele devin mai călduroase, organismul simte nevoia de regenerare după o iarnă în care frigul ne face să mâncăm mai consistent. Este necesar să îmbunătățim rezerva de antioxidanți, consumând mâncăruri mai ușoare, pe bază de verdețuri de primăvară.

Printre verdețurile care apar primăvara se numără ștevia, leurda, urzicile, loboda, ceapa verde și usturoiul verde. Toate sunt gustoase și pline de vitamine. Le putem include în rețetele culinare fie separat, fie combinate între ele pentru o explozie de arome și de beneficii pentru sănătate.

Una dintre rețetele de pe blog în care am combinat cât mai multe verdețuri este rețeta de ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ou. Poate fi preparată și simplă, fără carne și fără ouă.

Mai găsiți pe blog și o delicioasă rețetă de ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean. Este o ciorbă de post, simplă, dar tare gustoasă și sănătoasă. O explozie de arome și vitamine într-o rețetă de ciorbă din verdețuri de primăvară.

Ce ingrediente conține rețeta de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață

Pentru gustările numite pachețele folosim ca bază foi de plăcintă. Putem apela la foile din comerț, dar le putem prepara și în casă – vedeți aici rețeta.

În interiorul foilor vom adăuga o combinație de brânză proaspătă cu brânză sărată și multe verdețuri. Putem opta pentru spanac cu ceapă verde și leurdă sau usturoi verde. Dar putem opta și pentru o combinație de brânză cu urzici, ceapă verde și usturoi verde. Ambele variante sunt absolut delicioase.

Noi am optat pentru spanac.

Pachețelele se pot prepara atât prăjite, cât și la cuptor. Noi le-am preparat în ambele moduri. Cu toate că sunt mai gustoase cele prăjite, sunt mai sănătoase preparate la cuptor.

Găsiți pe blog și o rețetă de pachețele de iarnă cu sos fructat.  Iar din categoria preparatelor cu verdețuri de primăvară, găsiți pe blog o colecție de rețete din toate categoriile.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață.

Exit mobile version