Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ou

Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ou

30 min

mediu

8 portii

Dacă nu ați încercat să combinați în aceeași ciorbă toate verdețurile primăverii, vă recomand rețeta mea de Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ou.

Este o nebunie de gusturi, de arome, de vitamine, este sănătate curată, deci chiar merită preparată.

Însă mi-au lipsit urzicile pentru a fi de-a dreptul totală, această ciorbă de primăvară.

Pentru acrit am avut roșii la borcan pentru ciorbe, puse doar cu sare, iar ca afumătură am folosit un ciolan de porc.

Vă mai recomand și:

Rețeta Ciorbă de lobodă acrită cu zeamă de murături

Rețeta Ciorbă de legume cu spanac

Ingrediente

  • 2 kg verdețuri de primăvară: ștevie, lobodă, salată verde, spanac
  • 3 l apă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 ciolan, de porc afumat
  • 400 gr roșii cu sare pentru ciorbe
  • sare și piper
  • 2 ouă, medii
  • 1 legătură de leuștean
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 lingură de ulei
  • 1 lingură de legume uscate

Mod de preparare

Cum pregătim Rețeta de Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ou?

Mai întâi, spălăm bine toate verdețurile, în mai multe ape reci.

Nu am cântărit separat fiecare tip de verdeață, le-am cântărit împreună după ce le-am curățat.

Însă, predominantă este ștevia, care este cea mai gustoasă, apoi loboda, spanacul și salata.

Punem un vas cu puțină apă și 1/2 linguriță de sare, la fiert și opărim ștevia pentru 1-2 minute.

Dintre toate verdețurile, ștevia chiar necesită opărire, și aruncată apa, deoarece conține niște anumite substanțe mai toxice pentru organism.

Citiți AICI tot ce ar trebui să știm despre ștevie înainte de a o consuma!

Spălăm bine ciolanul de porc, afumat, în apă fierbinte. Îl crestăm și îl punem la fiert în 3 litri de apă. Îl lăsăm să fiarbă bine, până se desface carnea de pe os.

Între timp, tocăm ceapa verde rondele și o punem la călit în puțin ulei.

Adăugăm și legumele uscate, iar când ceapa se pătrunde, adăugăm ștevia scursă și tocată mărunt.

Adăugăm și celelalte verdețuri scurse și tocate și le amestecăm bine pe toate, picurând peste ele și din supa de la ciolan.

Când ciolanul este fiert, adăugăm peste el verdețurile, frunzele de leuștean, tocate, dar și lujerii acestuia.

Lujerii îi lăsăm mai mari pentru a fi îndepărtați din ciorbă, în timpul servirii, dacă nu vă plac.

Adăugăm și roșiile și mai fierbem ciorba pentru maxim 10 minute, să se întrepătrundă gusturile.

O gustăm și o mai asezonăm cu puțin piper și sare, dacă mai necesită.

Înainte de a stinge focul, amestecăm cele două ouă cu puțină supă fierbinte și le turnăm în ciorbă, creând minunatele franjuri de ouă.

După stingerea focului, lăsăm ciorba să se tempereze 2-3 minute și adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Este foarte gustoasă, mai ales servită cu pâine de casă și ceapă verde!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.