Pandișpanul este desertul pe care îl preparăm cel mai des, folosindu-l ca blat de tort sau blat pentru diferite prăjituri. De data aceasta avem pentru voi o rețetă de pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Poate fi preparat ca și blat de tort sau poate fi savurat ca atare.
Pandișpanul este acel desert cu textură pufoasă și aerată, preparat doar din ouă, făină și zahăr. Nu conține grăsime, ulei sau unt, precum checul. Însă, ca și alte deserturi și acesta poate fi îmbogățit la interior cu fructe uscate sau cu ciocolată, ca în rețeta de față. Poate fi aromatizat după gustul fiecăruia.
Vedeți aici și cea mai simplă rețetă de pandișpan.
Și tot din categoria rețetelor simple de pandișpan, vă mai recomand de pe blog și rețeta de pandișpan din albușuri cu mac. Este ideală de preparat de sărbători sau după, când ne rămân albușuri de la maioneză sau de la diferite creme.
Cum se prepară rețeta de pandișpan cu dropsuri de ciocolată
Rețeta pandișpanului cu dropsuri de ciocolată se prepară în modul clasic. Însă pregătim compoziția puțin mai densă, pentru a nu migra dropsurile de ciocolată la baza formei de copt. Aromatizăm pandișpanul cu lămâie și portocală, iar dropsurile de ciocolată le punem amărui. Puteți opta pentru vanilie sau chiar pentru mentă, ca și arome. Menta se combină perfect cu ciocolata.
Mai găsiți pe blog diferite rețete de pandișpan de unde vă puteți inspira, dar găsiți și rețete pentru blaturi de tort.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pandișpan cu dropsuri de ciocolată.