Dulciuri

Pandișpan cu dropsuri de ciocolată

Pandișpanul este desertul pe care îl preparăm cel mai des, folosindu-l ca blat de tort sau blat pentru diferite prăjituri. De data aceasta avem pentru voi o rețetă de pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Poate fi preparat ca și blat de tort sau poate fi savurat ca atare.

Pandișpanul este acel desert cu textură pufoasă și aerată, preparat doar din ouă, făină și zahăr. Nu conține grăsime, ulei sau unt, precum checul. Însă, ca și alte deserturi și acesta poate fi îmbogățit la interior cu fructe uscate sau cu ciocolată, ca în rețeta de față. Poate fi aromatizat după gustul fiecăruia.

Vedeți aici și cea mai simplă rețetă de pandișpan.

Și tot din categoria rețetelor simple de pandișpan, vă mai recomand de pe blog și rețeta de pandișpan din albușuri cu mac. Este ideală de preparat de sărbători sau după, când ne rămân albușuri de la maioneză sau de la diferite creme.

Cum se prepară rețeta de pandișpan cu dropsuri de ciocolată

Rețeta pandișpanului cu dropsuri de ciocolată se prepară în modul clasic. Însă pregătim compoziția puțin mai densă, pentru a nu migra dropsurile de ciocolată la baza formei de copt. Aromatizăm pandișpanul cu lămâie și portocală, iar dropsurile de ciocolată le punem amărui. Puteți opta pentru vanilie sau chiar pentru mentă, ca și arome. Menta se combină perfect cu ciocolata.

Mai găsiți pe blog diferite rețete de pandișpan de unde vă puteți inspira, dar găsiți și rețete pentru blaturi de tort.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pandișpan cu dropsuri de ciocolată.

Pandișpanul cu ciocolată porționat

Gătește Pandișpan cu dropsuri de ciocolată

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

16

Pandișpan cu dropsuri de ciocolată

Ingrediente

  • Pentru o formă de copt cu diametrul de 25 cm:
  • 6 ouă de mărime medie
  • 200 gr zahăr
  • 250 gr făină
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • coaja de la o portocală
  • coaja de la o lămâie
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 200 gr dropsuri de ciocolată amăruie

Mod de preparare

În primul rând aducem pe masa de lucru toate ingredientele pentru prepararea pandișpanului. Le lăsăm la temperatura camerei pentru aproximativ 20-30 de minute. Este important ca ingredientele să nu fie foarte reci, în special albușurile de ouă, pentru că nu se vor amesteca perfect.

Apoi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătim forma de copt în care așezăm hârtie pergament.

Luăm două boluri și separăm în ele albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le amestecăm cu ajutorul mixerului până când devin cristaline. Adăugăm zahărul puțin câte puțin, dar și sucul de lămâie, în timp ce amestecăm intens. Vom obține o bezea foarte fermă, care va rămâne fixată pe pereții bolului.

Gălbenușurile le amestecăm cu cojile de citrice răzuite foarte fin. Apoi adăugăm treptat acest amestec peste bezeaua de albușuri. Omogenizăm bine compoziția și îndepărtăm mixerul.

Cu ajutorul unei spatule de silicon, încorporăm treptat făina cernută printr-o sită deasă. Amestecăm făina în compoziție încet, cu mișcări circulare de jos în sus, pentru a se menține compoziția aerată.

Întindem în forma de copt un strat de compoziție, apoi presărăm dropsuri de ciocolată. Mai întindem un alt strat și iar dropsuri de ciocolată deasupra lui. Continuăm așa până terminăm compoziția de pandișpan și dropsurile. Apoi punem tava în cuptor și coacem deliciosul pandișpan cu dropsuri de ciocolată pentru 35 de minute la 180 de grade Celsius.

După coacere îl lăsăm să se tempereze 10-12 minute în forma de copt, apoi îl transferăm pe un platou.

Îl porționăm doar după ce se va răci complet, pentru a nu se deforma.

Va arăta foarte frumos în secțiune, cu dropsurile de ciocolată ușor topite.