Site icon Rețete Fel de Fel

Papricaș de pui cu găluște

Papricaș de pui cu găluște

Pentru că am primit de la țară un pui fraged de curte, am ales să prepar, cu o parte din carne, această delicioasă Rețetă de Papricaș de pui cu găluște din griș.

Rețetele de papricaș sunt diverse, depinde de gusturile fiecăruia, cum alege să le prepare.

Se pot prepara cu găluște din făină, cu găluște din cartofi, cu găluște din griș, sau fără găluște, dar cu cartofi, cu smântână, sau fără, etc.

Noi am ales pentru rețeta de azi găluștele din griș, sunt cele care ne plac cel mai mult și fără adaos de smântână.

Vedeți și: Rețeta Supă de pui cu găluște

Am tot văzut că se plâng gospodinele, uneori, de nereușita lor și tot încearcă diverse combinații să devină fragede.

Citește și: Papricaș de pui cu smântână. Rețetă din bucătăria ungurească

Eu am câteva ponturi pentru reușita găluștelor:

  1. În primul rând, cantitatea de griș nu trebuie să fie fixă. Există mai multe tipuri de griș care se hidratează în mod diferit. Deci nu este o rețetă fixă, în grame, pentru cantitatea de griș. De asemeni nici ouăle nu sunt la fel. Unele au mai mult albuș, altele mai mult gălbenuș și nici nu le putem cântări, pentru că nu au același conținut. Așadar, prima condiție este să pregătim compoziția din ouă cu griș și să o lăsăm la odihnit cel puțin 30 de minute, pentru a da grișului timp să se hidrateze. Astfel, vedem dacă mai necesită compoziția adaos de griș. Eu de exemplu încep cu 3 linguri/ou mediu. Compoziția nu trebuie să fie tare de la început, ci ușor curgătoare.
  2. Testăm prima gălușcă atunci când avem compoziția hidratată. Luăm cu lingurița și punem în supă. Dacă se împrăștie, mai adăugăm griș în compoziție.
  3. Ce facem dacă găluștele rămân tari când fierb? După ce găluștele se ridică la suprafața supei, înseamnă că sunt fierte. Testăm o gălușcă și dacă este tare, stropim găluștele cu apă rece. Le întoarcem și pe cealaltă parte și le stropim din nou. Le mai lăsăm, le mai stropim și o să vedeți că se vor frăgezi.

Așa procedez eu și nu am mai dat rateu cu găluștele de ani de zile de la primele rețete. Nu pun grăsime în compoziție, nu bicarbonat și găluștele îmi reușesc de fiecare dată.

Vedeți AICI și varianta rețetei de papricaș cu găluște din făină!

Pentru a vedea rețeta în imagini, dați click pe galeria de mai jos!

Exit mobile version