Site icon Rețete Fel de Fel

Paris Brest cu zmeură și cremă de praline

Paris Brest cu zmeură și cremă de praline decorat cu flori de mușețel, alături de o ceașcă cu ceai, un bol cu zmeură și o vază cu flori

Crema de praline este piesa de rezistență a desertului / Profimedia

Pentru momentele deosebite din lunile februarie și martie, când oferim celor dragi și daruri dulci, rețeta de Paris Brest cu zmeură și cremă de praline este chiar ideală.

De câțiva ani a devenit un trend și la noi să oferim în dar de Dragobete și de mărțișor cadouri dulci, preparate în casă. Și nu le preparăm oricum, ci în culorile specifice sărbătorilor amintite. Alb și roșu sunt culorile respective și le putem obține foarte ușor, din ingrediente naturale. De obicei blaturile simple au culoarea albă, cu aproximație. Iar dacă o dorim perfect albă, putem folosi nuca de cocos. Culoarea roșie o obținem folosind fructe roșii precum căpșunile, zmeura, cireșele sau vișinele. Iar dacă dorim să colorăm blaturile în roșu, putem folosi sfeclă roșie.

Vedeți aici și o rețetă de vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă.  Au fost preparate special pentru Valentine’s Day. Le putem repeta și de  Dragobete sau chiar de 1 Martie când le putem dărui drept mărțișor.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de tort de clătite red velvet cu cremă de mascarpone. Clătitele vor ieși colorate frumos și natural, de la sfecla roșie folosită în aluat. Nu necesită colorant alimentar decât dacă le doriți de culoare roșie mai intensivă.

Cum preparăm rețeta de Paris Brest cu zmeură și cremă de praline

Pentru acest desert se folosește aluatul opărit ca la rețeta de eclere sau choux-uri.  Din acest aluat se creează în tavă un inel mare, cu ajutorul săculețului cu dui stelat. După coacere, se va secționa inelul transversal, pe jumătate. Apoi se va umple cu o cremă specială cu pralină și zmeură.

Decorul îl poate crea fiecare după propria imaginație sau în funcție de ocazia pentru care se prepară prăjitura.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de mini Paris Brest cu căpșuni. Dar mai găsiți și alte rețete special preparate pentru  Valentine’s Day, Dragobete și 1 Martie de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de Paris Brest cu zmeură și cremă de praline.

Exit mobile version