Rețete pentru Valentine's Day / Dragobete și 1 Martie

Tort de clătite red velvet cu cremă de mascarpone

Pentru a întâmpina cum se cuvine zilele în care celebrăm cel mai plăcut sentiment, dragostea, merită preparată rețeta de tort de clătite red velvet cu cremă de mascarpone. Se prepară destul de ușor, iar ingredientele nu sunt complexe.

Clătitele vor ieși colorate frumos și natural, de la sfecla roșie folosită în aluat. Nu necesită colorant alimentar decât dacă le doriți de culoare roșie mai intensivă. Iar crema de mascarpone preparată la rece le va scoate în evidență culoarea, oferind un contrast ideal.

Clătitele se pot prepara și în varianta sărată, pentru un platou cu aperitive destinate acelorași zile.

Descoperiți pe blog rețeta de clătite cu sfeclă roșie și guacamole. A fost preparată anterior în spiritul primăverii, pentru ziua de 1 Martie.  Pe lângă culoarea roșie a clătitelor și cea albă a brânzei am adăugat și puțin verde, de la avocado, culoarea ce prevestește venirea primăverii.

Tot din aceeași categorie de preparate mai găsiți pe blog și o rețetă vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă.

Cum preparăm rețeta de tort de clătite red velvet cu cremă de mascarpone

Pentru tortul de azi preparăm aproximativ 20 de clătite cu sfeclă roșie. Sfecla roșie o putem prepara fie fiartă, fie la cuptor. Preparată la cuptor își va menține mai bine culoarea. Însă dacă timpul nu ne permite, o fierbem în puțină apă.

Crema de mascarpone o preparăm foarte rapid, la rece, din doar două ingrediente, plus zahăr și aromă. Aroma de vanilie este cea mai potrivită, dar optează fiecare pentru aroma preferată. Și pentru un plus de aspect al tortului, îl decorăm cu fistic mărunțit și petale de trandafiri, uscate.

Este un tort simplu, care va cuceri atât gusturile cât și privirile celor care se vor răsfăța cu el.

Și pentru că sunt la mare căutare deserturile în formă de inimioară, pentru diferite evenimente sărbătorite în cuplu sau pentru zilele de 1 și 8 Martie, puteți prepara și rețeta de tort în formă de inimioară cu zmeură și mascarpone.

Dar mai găsiți pe blog și alte rețete specifice evenimentelor respective, de unde o puteți testa pe cea care vă inspiră mai mult.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort de clătite red velvet cu cremă de mascarpone.

Tort de clătite red velvet cu cremă de mascarpone secționat pe un platou alb

Gătește Tort de clătite red velvet cu cremă de mascarpone

Timp de preparare

60 min

Nivel

ușor

Porții

12

Tort de clătite din sfeclă roșie cu cremă de mascarpone, decorat cu fistic și petale de trandafiri uscate

Ingrediente

  • Aluat de clătite cu sfeclă roșie:
  • 2 bucăți de sfeclă roșie
  • 750 ml apă
  • 3 ouă mari
  • 30 gr zahăr
  • 225 gr făină
  • 1 praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 500 gr mascarpone
  • 250 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
  • 125 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare.
  • Pentru decor:
  • puțin fistic mărunțit
  • petale de trandafiri uscate.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea ingredientelor pentru aluatul de clătite. Curățăm sfecla, o spălăm bine și o punem la fiert în 750 ml de apă. Nu tăiem sfecla în bucăți mai mici, pentru a nu își pierde din culoare. Adăugăm și un praf de sare, dar și un vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu. Acesta va accentua culoarea roșie a sfeclei.

După fierbere, lăsăm sfecla să se răcească și o tocăm în cuburi. O trecem prin blender împreună cu apa în care a fiert. Pasta rezultată o trecem prin sită pentru a deveni fină.

Spargem ouăle în bolul mixerului și le mixăm presărate cu puțină sare. Apoi le amestecăm cu piureul de sfeclă roșie. Încorporăm făina și omogenizăm bine aluatul pentru clătitele roșii. Lăsăm aluatul pentru clătite cu sfeclă roșie la odihnit 10-15 minute. Apoi coacem clătite subțiri într-o tigaie antiaderentă, exact ca și clătitele clasice.

Pentru cremă, amestecăm într-un bol mascarponele și smântâna pentru frișcă, rece, de la frigider. Adăugăm zahărul pudră și amestecăm energic până când obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm și un praf de sare pentru accentuarea gustului.

Pentru a forma deliciosul tort de clătite red velvet cu cremă de mascarpone, vom așeza clătitele pe un platou rotund, unse între ele cu cremă. Întindem cremă și deasupra și presărăm fistic mărunțit și petale de trandafiri.

Lăsăm tortul de clătite cu sfeclă roșie și mascarpone la rece timp de 3-4 ore, apoi îl putem porționa și servi alături de cei dragi.

Este absolut delicios!

Spor și poftă bună!