Site icon Rețete Fel de Fel

Pateuri cu mere și aluat foietaj de casă

Pateuri cu mere într-un coș

Aceste pateuri sunt minunate ca gustare dulce sau desert și pot fi păstrate câteva zile la temperatura camerei, într-un recipient închis / Shutterstock

Aceste pateuri cu mere și aluat foietaj de casă sunt o alegere delicioasă pentru iubitorii de deserturi cu umplutură suculentă. În această rețetă, vom combina dulceața naturală a merelor cu aroma bogată a scorțișoarei și finețea unui aluat foietaj de casă.

Chiar dacă necesită mai mult timp și răbdare, satisfacția este mai mare când aluatul este preparat în casă. Prepararea aluatul foietaj se întinde pe o perioadă mai lungă de timp și implică mai muți pași. Îl poți prepara cu o zi sau două înainte și îl păstrezi împachetat în folie, la frigider. Poți prepara o cantitate mai mare și congelezi o parte din aceasta.

Descoperă aici și rețeta de aluat pentru crustă de mini tarte. Aluatul se poate folosi atât la mini tarte dulci cât și la cele sărate.

Și aluatul foietaj se poate folosi atât la preparate dulci, cât și la cele sărate. Îl poți folosi la plăcinte, tarte, ștrudele sau pateuri, dar și la diferite deserturi simple și rapide.

Descoperă aici și o rețetă de inele din mere în aluat foietaj, preparate la cuptor. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara un astfel de desert simplu și delicios.

Cum prepari rețeta de pateuri cu mere și aluat foietaj

Odată ce ai rezolvat cu aluatul foietaj, prepararea umpluturii este simplă. Poți opta pentru a folosi merele răzuite, amestecate cu scorțișoară, zahăr și puțin griș. Dar poți opta pentru a carameliza merele cu zahăr, răzuite sau tocate în cuburi.

Poți forma pateurile sub formă dreptunghiulară sau triunghiulară.

Aceste pateuri sunt minunate ca gustare dulce și pot fi păstrate câteva zile la temperatura camerei, într-un recipient închis.

Descoperă și o rețetă de pariziene cu mere, care sunt niște cornuri delicioase și aspectuoase făcute din aluat dospit.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de deserturi cu mere sau de preparate cu aluat foietaj, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pateuri cu mere și aluat foietaj de casă.

Exit mobile version