Dulciuri

Inele din mere în aluat foietaj, preparate la cuptor

Uneori, cele mai simple rețete de deserturi aduc satisfacție maximă, atât din punct de vedere al gustului, cât și al aspectului. Una dintre cele mai simple astfel de rețete, este rețeta de inele din mere în aluat foietaj, preparate la cuptor.

Nu avem nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara un astfel de desert simplu și delicios. Iar dacă apelăm la aluatul foietaj din comerț, scurtăm și timpul de pregătire a desertului.

Iar dacă, totuși doriți să preparați și aluatul în casă, descoperiți aici rețeta. Este o rețetă simplă, dar care necesită unt de calitate pentru reușita foietajului.

Și tot din categoria deserturilor simple cu mere și aluat foietaj, vă recomand de pe blog rețeta de trandafiri din mere si foietaj. Este simplă din punct de vedere al ingredientelor folosite. Însă necesită puțin timp și răbdare pentru realizarea trandafirilor. Dar rezultatul final merită din plin și efortul și timpul alocat.

Mai puteți încerca de pe blog și o rețetă de tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie. Această tartă cucerește instant prin aspectul ei spectaculos.

Cum preparăm rețeta de inele din mere în aluat foietaj

Pentru realizarea delicioaselor inele din mere, nu avem mare lucru de făcut. Secționăm merele în felii rotunde, după îndepărtarea cotorului. Le stropim cu suc de lămâie pentru a nu oxida și le înfășurăm în fâșii de aluat.

Nu va lipsi nici scorțișoara de la acest desert, iar dacă avem zahăr granulat, îl folosim și pe acesta pentru decor.

Putem savura inelele din mere simple, dar mai putem prepara și un sos de vanilie pentru ca deliciul să fie maxim.

Vedeți aici și rețeta sosului de vanilie.

Și dacă doriți să vă sporiți lista de rețete simple cu mere, găsiți pe blog o întreagă colecție de rețete, de unde o puteți încerca pe cea care vă inspiră mai mult.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de inele din mere în aluat foietaj, preparate la cuptor.

Inele din mere în aluat foietaj într-o farfurie metalică, alături de mere proaspete și batoane de scorțișoară

Gătește Inele din mere în aluat foietaj, preparate la cuptor

Timp de preparare

15 min

Nivel

ușor

Porții

16

Inele din mere în aluat foietaj într-o farfurie metalică, alături de mere proaspete și batoane de scorțișoară

Ingrediente

  • 4 mere mai puțin suculente
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 400 gr aluat foietaj
  • 1 ou
  • pudră de scorțișoară
  • zahăr granulat.

Mod de preparare

Mai întâi lăsăm aluatul foietaj la decongelat. Apoi îl tăiem în fâșii subțiri, în funcție de câte inele de mere dorim să preparăm.

Înainte de a porționa merele în rondele, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și punem hârtie de copt în tava mare a cuptorului.

Apoi spălăm merele, le ștergem și, cu un dispozitiv special îndepărtăm cotoarele. Secționăm merele în felii rotunde cu grosimea de 3-4 mm. Le stropim imediat cu suc de lămâie, pentru a nu oxida.

Luăm câte o fâșie de aluat și o înfășurăm de jur împrejurul inelului de măr.  După ce terminăm toate inelele de mere le așezăm în tavă. Ungem aluatul la suprafață cu ou bătut, apoi presărăm pudră de scorțișoară și zahăr granulat.

Punem tava în cuptor și coacem delicioasele inele din mere în aluat foietaj pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius. Nu le coacem în exces pentru a nu se înmuia merele și a deveni suculente în interiorul aluatului.

Le putem servi simple, glazurate cu ciocolată sau cu un sos de vanilie.

Spor și poftă bună!