Site icon Rețete Fel de Fel

Pesto de leurdă cu parmezan

Pesto de leurdă cu parmezan în bol albastru, alături de leurdă, parmezan și semințe de pin

Semințele de pin pot fi înlocuite cu nuci / Shutterstock

Nu ratați sezonul leurdei fără a prepara rețeta de pesto de leurdă cu parmezan. Este absolut delicioasă și are o explozie de arome și o culoare cuceritoare. Preparatul este ideal pentru mic dejunuri savuroase, dar și pentru rețetele de paste.

Gustul picant al leurdei se combină armonios cu semințele de pin uleioase și cu parmezanul dens și gustos. Rețeta se prepară simplu și rapid, iar lista de ingrediente nu este complexă.

Primăvara în bucătărie începe cu leurda, care înlocuiește cu succes usturoiul în diferite preparate. Aroma leurdei este mult mai rafinată decât cea a usturoiului. În plus, leurda dispune de toate proprietățile usturoiului cultivat, dar în concentrație mai mare. De la leurdă se consumă atât frunzele cât și bulbii. Frunzele pot fi incluse în salate, în supe și ciorbe, în omlete și în diferite sosuri, precum acest sos pesto.

Dintre rețetele cu leurdă de pe blog vă mai recomandăm să încercați rețeta de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă. Este o rețetă care se poate prepara în diferite combinații, după gustul fiecăruia.

Ce ingrediente sunt necesare pentru pesto de leurdă cu parmezan

Probabil cunoașteți rețeta clasică de pesto, care se prepară din frunze de busuioc. Aceeași rețetă o preparăm și cu leurdă, înlocuind usturoiul cu leurdă. Însă vom adapta rețeta reducând cantitatea de busuioc în favoarea leurdei. În rest, folosim aceleași ingrediente.

Dacă nu vă plac sau nu dispuneți de semințe de pin, puteți să le înlocuiți cu nuci – vedeți aici rețeta.

Și dacă vă plac preparatele cu leurdă adăugată, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pesto de leurdă cu parmezan.

Exit mobile version