Site icon Rețete Fel de Fel

Plăcintă cu mazăre și carne de pui

Plăcintă cu mazăre și carne de pui pe un platou alb și o porție pe o farfurie

Rozmarinul adăugat în compoziția de umplutură va aromatiza plăcut plăcinta / Shutterstock

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, o rețetă de plăcintă cu mazăre și carne de pui poate fi alegerea potrivită.

Plăcintele sărate pot fi servite atât ca aperitiv cât și ca fel principal la una dintre mesele zilei. Sunt gustoase și foarte consistente, au tot ce trebuie pentru o masă sățioasă.

Rețetele de plăcinte sărate pot fi adaptate după gustul și imaginația fiecăruia. Se pot face o mulțime de combinații pentru umplutură. De asemeni, aluatul se poate prepara în mai multe moduri. Putem apela la aluatul foietaj sau la foile de plăcintă din comerț. Dar dacă timpul ne permite, le putem prepara cu ușurință și în casă.

Vedeți aici și rețeta aluatului pentru foi de plăcintă, preparat în casă. Nu este greu de preparat, iar ingredientele folosite sunt foarte simple și puține.

Tot pentru rețetele de plăcinte sărate mai putem prepara și aluat fraged. Este cu mult mai simplu, mai ușor și mai rapid de preparat. Chiar și aluatul dospit se folosește la plăcinte.

Ce ingrediente mai folosim pentru rețeta de plăcintă cu mazăre și carne de pui

Pe lângă aluatul despre care am amintit mai sus și mazărea în combinație cu carnea de pui, mai folosim și câteva legume pentru gust și culoare. Ceapa, morcovii și ardeii sunt legumele potrivite pentru a completa gustul cărnii și al mazării.

Si pentru că ingredientele amintite au nevoie și de o bază care să le susțină în interiorul aluatului, vom pregăti o compoziție de ouă cu smântână. Condimente adăugăm după gust și puțină verdeață pentru prospețime.

O astfel de plăcintă mai poate fi preparată după mesele festive când ne rămâne friptură sau alte specialități de carne.

Un astfel de exemplu îl puteți descoperi pe blog la rețeta de plăcintă împletită cu pui și legume.

Dar mai găsiți și alte rețete asemănătoare, de unde o puteți încerca pe cea care vă inspiră mai mult.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de plăcintă cu mazăre și carne de pui.

Exit mobile version