Tarte sărate

Plăcintă cu mazăre și carne de pui

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, o rețetă de plăcintă cu mazăre și carne de pui poate fi alegerea potrivită.

Plăcintele sărate pot fi servite atât ca aperitiv cât și ca fel principal la una dintre mesele zilei. Sunt gustoase și foarte consistente, au tot ce trebuie pentru o masă sățioasă.

Rețetele de plăcinte sărate pot fi adaptate după gustul și imaginația fiecăruia. Se pot face o mulțime de combinații pentru umplutură. De asemeni, aluatul se poate prepara în mai multe moduri. Putem apela la aluatul foietaj sau la foile de plăcintă din comerț. Dar dacă timpul ne permite, le putem prepara cu ușurință și în casă.

Vedeți aici și rețeta aluatului pentru foi de plăcintă, preparat în casă. Nu este greu de preparat, iar ingredientele folosite sunt foarte simple și puține.

Tot pentru rețetele de plăcinte sărate mai putem prepara și aluat fraged. Este cu mult mai simplu, mai ușor și mai rapid de preparat. Chiar și aluatul dospit se folosește la plăcinte.

Ce ingrediente mai folosim pentru rețeta de plăcintă cu mazăre și carne de pui

Pe lângă aluatul despre care am amintit mai sus și mazărea în combinație cu carnea de pui, mai folosim și câteva legume pentru gust și culoare. Ceapa, morcovii și ardeii sunt legumele potrivite pentru a completa gustul cărnii și al mazării.

Si pentru că ingredientele amintite au nevoie și de o bază care să le susțină în interiorul aluatului, vom pregăti o compoziție de ouă cu smântână. Condimente adăugăm după gust și puțină verdeață pentru prospețime.

O astfel de plăcintă mai poate fi preparată după mesele festive când ne rămâne friptură sau alte specialități de carne.

Un astfel de exemplu îl puteți descoperi pe blog la rețeta de plăcintă împletită cu pui și legume.

Dar mai găsiți și alte rețete asemănătoare, de unde o puteți încerca pe cea care vă inspiră mai mult.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de plăcintă cu mazăre și carne de pui.

Plăcintă cu mazăre și carne de pui porționată pe un tocător de lemn, cu o furculiță

Gătește Plăcintă cu mazăre și carne de pui

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

6

Plăcintă cu mazăre și carne de pui pe un platou alb și o porție pe o farfurie

Ingrediente

 • Pentru aluat:
 • 450 gr de făină
 • 10 gr praf de copt
 • 200 ml de apă
 • 30 ml de ulei
 • 1 vârf de linguriță de sare
 • 1 ou pentru uns aluatul
 • Pentru umplutură:
 • 500 gr piept de pui
 • apă și sare pentru fiert
 • 1 morcov
 • 1 ardei gras
 • 1 ceapă
 • 150 gr mazăre verde, congelată
 • 2 ouă
 • 200 gr smântână acră
 • sare și piper după gust
 • 1-2 crenguțe mici de rozmarin.

Mod de preparare

Mai întâi preparăm aluatul pe care îl vom lăsa la odihnit până când pregătim ingredientele pentru umplutură.

Punem într-un bol făina cernută împreună cu praful de copt și creăm un loc adânc la mijlocul ei. Adăugăm acolo oul, sarea și uleiul. Amestecăm ingredientele de la mijlocul făinii, încorporând treptat și din făină. Când compoziția începe să se îngroașe, adăugăm și câte puțin din apă, în timp ce continuăm să încorporăm făina în aluatul care se formează.  Frământăm un aluat ușor moale și omogen. Acoperim aluatul cu un ștergar de bucătărie și îl lăsăm 30-40 de minute la loc mai răcoros.

Între timp pregătim ingredientele pentru umplutură.

Punem pieptul de pui la fiert în apă cât să fie bine acoperit. Îl lăsăm să fiarbă până când se formează spumă la suprafață și o îndepărtăm. Adăugăm o linguriță de sare și un morcov curățat. Continuăm cu fierberea ingredientelor până când încep să se pătrundă bine. Adăugăm și mazărea direct congelată și mai fierbem toate ingredientele timp de 10-12 minute. Apoi le scurgem într-o sită și le lăsăm să se răcească.

După răcire, tocăm pieptul de pui și morcovul în cuburi. Curățăm ardeiul și îl tocăm și pe acesta în cuburi. Amestecăm cele două ouă cu sare, piper și puțin rozmarin tocat, apoi adăugăm smântâna și omogenizăm amestecul. Adăugăm în acest amestec și celelalte ingrediente pentru umplutură.

Pentru a forma și coace delicioasa plăcintă cu mazăre și carne de pui împărțim aluatul în două părți. Într-o parte lăsăm 2/3 din cantitatea de aluat, iar.

Ungem cu puțin ulei interiorul unui bol sau al unui vas termorezistent. Îi îmbrăcăm interiorul cu partea mare de aluat, întins într-o foaie mai subțire Apoi adăugăm amestecul de ingrediente pentru umplutură. Așezăm deasupra a doua parte de aluat pe care o crestăm ușor în câteva locuri. Ungem aluatul deasupra cu ou bătut pi punem vasul în cuptor.

Coacem delicioasa plăcintă cu mazăre și carne de pui pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere, o lăsăm să se tempereze 15-20 de minute, o scoatem din vas și o transferăm pe platou. O putem porționa ușor caldă și savura simplă sau glazurată cu sos de roșii.

Spor și poftă bună!