Site icon Rețete Fel de Fel

Plăcintă umplută cu cartofi și șuncă

Două porții de plăcintă umplută cu cartofi și șuncă așezate una peste alta alături de două furculițe și un bol cu muștar cu semințe

Plăcinta sărată este gustoasă atât caldă cât și rece / Shutterstock

Foarte gustoasă și foarte consistentă această plăcintă umplută cu cartofi și șuncă! Merită preparată pentru gustările din pauza de masă de la birou și nu numai.

Plăcintele sărate au un mare avantaj, acela că poți adăuga în interiorul lor absolut tot ce dorești. Poți pune carne tocată, poți pune un amestec de legume, sau chiar legume cu carne. Mai poți pune și pește, sau chiar cartofi fierți, ouă fierte, în diferite combinații.

Le preparăm și sub formă de empanadas, renumitele plăcinte spaniole, dintr-un aluat fraged. Dar le putem prepara și mai românește, dintr-un aluat dospit, că nouă acela ne place în mod deosebit. Bineînțeles că putem folosi și aluatul foietaj, din comerț sau preparat în casă.

Găsiți pe blog și o rețetă de empanadas cu ton în sos de roșii, inspirată din bucătăria spaniolă. Sunt preparate dintr-un aluat fraged precum cel pentru tarte, fără agenți de creștere. Umplutura din ton cu sos de roșii este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.

Și vă mai recomand o rețetă de empanadas cu carne tocată, preparate sub forme micuțe, în porții individuale. Sunt foarte gustoase și cu aspect apetisant.

Cum se prepară rețeta de plăcintă umplută cu cartofi și șuncă

Pentru plăcinta din rețeta actuală apelăm la aluatul dospit, precum cel pentru pâinea clasică. Pentru umplutură folosim câțiva cartofi fierți, șuncă presată și o compoziție de brânzeturi ca element de legătură. Mai adăugăm și ceapă verde pentru un plus de prospețime și condimente după gust.

Vă mai recomand să încercați de pe blog și o rețetă de plăcintă aperitiv cu aluat de cartofi, preparată la tigaie. Este foarte interesantă și de mare succes.

Dar mai găsiți pe blog o colecție interesantă de astfel de rețete, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de plăcintă umplută cu cartofi și șuncă.

Exit mobile version