Site icon Rețete Fel de Fel

Prăjitura cu găuri și sos caramel – Poke Cake

Porție din prăjitura cu găuri și sos caramel pe farfurie, alături de tava cu restul prăjiturii

Sosul caramel va pătrunde prin găurile din blat, însiropând delicios prăjitura / Shutterstock

Pentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni, prăjitura cu găuri și sos caramel este ideală de preparat.

Este o prăjitură simplă, dar de mare efect, a cărei rețetă este inspirată din bucătăria americană, cunoscută sub denumirea ”Poke Cake”. Sosul caramel poate fi înlocuit de un alt sos care vă place. De exemplu un sos de fructe, un jeleu este foarte potrivit.

Vedeți aici o variantă mai complexă a prăjiturii Poke Cake cu jeleu de cireșe și cremă de brânză.

Dar și sosul de vanilie este ideal pentru această prăjitură sau sosul de ciocolată.

Vedeți aici și o rețetă de sos de ciocolată. Sosul se prepară rapid și are un gust minunat. Poate fi aromatizat după preferințe, sau poate fi lăsat simplu, pentru că și aroma ciocolatei este minunată.

Cum preparăm rețeta de prăjitura cu găuri și sos caramel – Poke Cake

Prăjitura de față are la bază un blat de pandișpan, care se găurește din loc în loc cu o scobitoare după răcire. Apoi preparăm un sos caramel foarte simplu și îl vom turna deasupra prăjiturii după ce se mai temperează. Sosul va pătrunde prin găurile formate, oferind prăjiturii un aspect spectaculos, dar și un gust delicios.

Peste prăjitură se mai poate adăuga și diferite creme, dacă o doriți mai complexă.

Găsiți pe blog mai multe rețete de creme pentru prăjituri de unde o puteți alege pe cea care vă place.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei pentru prăjitura cu găuri și sos caramel – Poke Cake.

Exit mobile version