Rețete de bază
SOS DE CIOCOLATA
Un delicios sos de ciocolata este intodeauna topping-ul perfect pentru panna cotta, clatite, inghetata sau chiar pentru o felie de chec simplu.
Reteta este destul de simpla,sosul se prepara rapid si are un gust minunat.
Pentru o culoare mai intensa si un gust foarte ciocolatos,il puteti prepara cu ciocolata amaruie,de peste 70 % cacao si ii puteti adauga si o lingura de cacao.
Eu am folosit ciocolata de menaj de 50 % cacao si am pus numai 50 de grame de zahar pentru ca ciocolata era deja dulce.Daca il faceti cu ciocolata amaruie,mai puteti adauga 30 de grame in plus,evident,daca vreti sosul ceva mai dulce.
Are o consistenta prefecta,nu este foarte gros si se poate pastra pana la o saptamana la frigider.
Ingrediente
- 150 g ciocolata (de menaj sau amaruie )
- 250 ml lapte
- 1 lingurita de amidon de porumb
- 50-80 g zahar
- un praf de sare
Mod de preparare sos de ciocolata
Intai dizolvati amidonul in cateva linguri de lapte din cantitatea data.
Apoi tocati ciocolata s-o aveti la indemana pentru cand ii va veni randul.
Intr-o craticioara puneti laptele impreuna cu zaharul si praful de sare.Cand a inceput sa fiarba,adaugati amidonul ,amestecand continuu.Dupa cateva clocote,stingeti focul,nu este nevoie sa fierbeti mai mult pentru ca amidonul fierbe destul de repede.
Acum e momentul sa adaugati ciocolata tocata si,daca vreti,o lingura de cacao.Amestecati bine pana se topeste ciocolata si lasati sosul la racit.
Transferati-l apoi intr-un vas sau o sticla de 500 ml si pastrati-l la frigider.
Am obtinut putin peste 400 ml sos de ciocolata.
Il puteti folosi,dupa cum am spus mai sus,ca topping pentru diverse dulciuri.Pofta buna !
COMENTARII