Site icon Rețete Fel de Fel

Prajitura cu struguri si ciocolata alba

In weekend-ul trecut am avut pofta sa combin un dulce delicios de toamna si  am facut o prajitura cu struguri si ciocolata alba.

Nu foarte complicata ,are un aspect frumos si un gust foarte bun.
Blatul trebuia sa fie zebrat dar,pentru ca in timpul prepararii m-am tot plimbat cu tava de ici colo pentru fotografii,am cam deranjat compozitia si s-a amestecat . 😀
Voi nu faceti ca mine ,aveti grija si cand o puneti la cuptor si veti obtine chiar un blat zebrat.

Ingrediente

(pentru o forma cu inel detasabil de 26 cm )

blat :

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 130 g faina
  • 1 lingura extract de vanilie (sau o esenta /2 pliculete de zahar vanilat )
  • un praf de sare
  • putin colorant verde
crema si decor :
  • 200 g ciocolata alba
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 6 g gelatina ( 3 foi )
  • 1 ciorchine de struguri albi de masa

Mod de preparare pentru prajitura cu struguri si ciocolata alba

Prima data preparam blatul.Mixam foarte bine ouale cu zaharul si praful de sare pana dublam compozitia ,este consistenta si deschisa la culoare .Adaugam vanilia , faina cernuta ,amestecand usor de sus in jos cu o spatula sau lingura de lemn.
Impartim compozitia in jumatate iar intr-una din ele punem colorantu verde.
Acoperim forma cu hartie de copt pe fund si pereti si punem compozitia,alternand cate doua-trei linguri din fiecare.
Coacem blatul 30-35 de minute la 180 °C,apoi il lasam la racit in forma in care l-am copt.
Daca aveti nelamuriri despre cum se face zebra,aruncati o privire aici.
Cat se coace blatul ,spalam si defacem boabele de struguri de pe ciorchina,le taiem pe jumatate si le scoatem sambrii ,apoi le lasm la scurs pe servetele absorbante de bucatarie.
Cand blatul e rece,preparam crema.Punem gelatina la hidratat in apa rece.
Punem pe foc doar 100 ml de smantana si o aducem la punctul de fierbere.Stingem focul , adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se dizolva.Retul de smanatama o batem pana obtiem o frisca tare.
In crema adaugam si gelatina,amestecand pana se topeste complet ,apoi incorporam si frisca batuta.

Cum se face montarea prajiturii

Montarea prajiturii este foarte simpla.Peste blatul din forma punem jumatate din crema,asezam jumatatile de struguri cu partea taiata in jos,acoperim cu cealalta parte de crema,nivelam frumos si punem prajitura la frigider minim 2 ore sa se intareasca crema.Eu prefer intodeauna sa o las peste noapte,astfel blatul se umezeste usor de la crema si va avea o consistenta mult mai placuta.
Daca doriti ,puteti pune deasupra 50 de g de ciocolata alba data pe razatoarea mica,astfel se lipeste de crema si va avea un spect si mai frumos.
Scoatem prajitura din forma,o taiem felii si servim .Delicioasa,pofta buna!
sursa 

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version