O reteta simpla de prajitura din piscoturi cu crema de mascarpone, delicioasa, aromata cu vanilie si acoperita de fulgi imaculati de cocos.
Decorul de ciocolata alba si neagra ii da un plus de gust si aspect, se prepara rapid, fara coacere si va asigur ca merita s-o incercati.
Ingrediente
- 40 de piscoturi
- Crema
- 250 g mascarpone
- 100 ml smantana pentru frisca
- 2 linguri de zahar pudra
- vanilie (o lingurita extract sau o lingura de esenta )
- Pentru insiropat piscoturile
- 250 ml lapte
- 1 lingura cu varf de zahar pudra
- vanilie (o lingurita extract sau o lingura de esenta )
- Decor
- 50 – 60 g fulgi de cocos
- 50 g ciocolata alba
- 50 g ciocolata neagra
Mod de preparare pentru prajitura din piscoturi cu crema de mascarpone
Prima data preparati crema .Puneti intr-un bol mascarponele ,smantana pentru frisca ,zaharul pudra , vanilia si mixati doar pana cand obtineti o crema consistenta .Apoitransferati-o intr-un sac a pochè .
Laptele il amestecati cu zaharul pudra si esenta intr-un vas si incepem sa montam prajiturelele.
Insiropam bine cate doua trei perechi de piscoturi .
Nu insiropati multe pentru ca se vor inmuia si prajiturile nu vor arata bine la final .
Puneti crema pe toata lungimea piscoturilor , acoperiti cu perechile lor 🙂 si tavaliti-le apoi prin nuca de cocos . Procedati asa pana cand terminati ingredientele .
Decorati prajiturelele dupa imaginatie cu ciocolata alba si neagra ,topite .
Puneti-le la rece cateva ore sau chiar peste noapte , sunt mult mai bune a doua zi .Pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.