Dulciuri

PRAJITURA DIN PISCOTURI CU CREMA DE MASCARPONE

O reteta simpla de prajitura din piscoturi cu crema de mascarpone, delicioasa, aromata cu vanilie si acoperita de fulgi imaculati de cocos.

Decorul de ciocolata alba si neagra ii da un plus de gust si aspect, se prepara rapid, fara coacere si va asigur ca merita s-o incercati.

Ingrediente

  • 40 de piscoturi
  • Crema 
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar pudra
  • vanilie (o lingurita extract sau o lingura de esenta )
  • Pentru insiropat piscoturile
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura cu varf de zahar pudra
  • vanilie (o lingurita extract sau o lingura de esenta )
  • Decor
  • 50 – 60 g fulgi de cocos
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata neagra

 

Mod de preparare prajitura din piscoturi cu crema de mascarpone

Prima data preparati crema .Puneti intr-un bol mascarponele ,smantana pentru frisca ,zaharul pudra , vanilia si mixati doar pana cand obtineti o crema consistenta .Apoitransferati-o intr-un sac a pochè .

prajitura cu piscoturi si crema de mascarpone.jpg 2

Laptele il amestecati cu zaharul pudra si esenta intr-un vas si incepem sa montam prajiturelele.

Insiropam bine cate doua trei perechi de piscoturi .

prajitura din piscoturi cu crema de mascarpone

Nu insiropati multe pentru ca se vor inmuia si prajiturile nu vor arata bine la final .

Puneti crema pe toata lungimea piscoturilor , acoperiti cu perechile lor 🙂 si tavaliti-le apoi prin nuca de cocos . Procedati asa pana cand terminati ingredientele .

prajitura cu piscoturi si crema de mascarpone.jpg 1

Decorati prajiturelele dupa imaginatie cu ciocolata alba si neagra ,topite .

prajitura din piscoturi cu crema de mascarpone

Puneti-le la rece cateva ore sau chiar peste noapte , sunt mult mai bune a doua zi .Pofta buna !

prajitura din piscoturi cu crema de mascarpone

prajitura cu piscoturi si crema de mascarpone