Site icon Rețete Fel de Fel

Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune

Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune porționată pe platou și pe farfurie, alături de o sită cu zahăr pudră și biscuiți

Prăjitura se decorează după răcire cu zahăr pudră cu aromă de vanilie / Profimedia

Dacă nu ați încercat până acum combinația de gem cu brânză în deserturi, vă oferim pentru inspirație o rețetă de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Brânza dulce amestecată cu stafide se combină delicios cu gemul de prune aromat cu scorțișoară.

Prăjitura iese și delicioasă, dar și spectaculoasă cu așa combinație de texturi și culori.

Rețeta aluatului fraged este asemănătoare cu cea a aluatului pentru foi pe dosul tăvii. Se prepară rapid și din puține ingrediente.

Combinația de brânză cu gem de prune am mai folosit-o și la rețeta de cornuri cu brânză și gem de prune. Foarte apreciate au fost cornurile, mai ales servite la micul dejun. Sunt ideale și pentru pachețelul de la școală al copiilor. Iar dacă gemul de prune este preparat fără zahăr, cu atât mai sănătoase vor fi cornurile. Compoziția de brânză nu necesită mult zahăr, pentru că sunt stafidele suficient de dulci. Încercați-le pentru a vă convinge.

Iar din categoria prăjiturilor fragede, vă mai recomandăm de pe blog și rețeta de prăjitură fragedă cu gem de gutui. Rețeta se prepară foarte simplu, din ingrediente comune oricărei rețete de prăjituri. Aroma deosebită a gemului de gutui se completează perfect cu aroma de vanilie a aluatului fraged.

Ce ingrediente mai conține rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune

 

Despre aluatul fraged din care se prepară foile prăjiturii, am amintit mai sus că este asemănător cu cel pentru foi pe dosul tăvii.

Pentru umplutură folosim brânză proaspătă, de vaci, amestecată cu smântână și puțin griș. Adăugăm stafide și vanilie. În compoziția de gem vom adăuga scorțișoară, dar și nuci măcinate sau pesmet, pentru consistență.

Iar pentru ca prăjitura să arate mai spectaculos, deasupra formăm un grilaj frumos din aluat, ca la rețetele de tartă. Peste acesta mai adăugăm și câțiva biscuiți sub formă de floricele, decupați tot din aluatul fraged.

Sunt foarte ușor de preparat și prăjiturile cu foi fragede și sunt foarte aspectuoase pentru că straturile sunt simetrice. Găsiți pe blog mai multe astfel de rețete, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune.

Exit mobile version