Site icon Rețete Fel de Fel

Prajitura Raffaello. Reteta simpla

prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello, reteta simpla, explicata pas cu pas. Prajitura cu fulgi de cocos, crema de mascarpone  cu ciocolata alba, aromata cu vanilie.

Prajitura Raffaello este una dintre cele mai bune si aromate prajituri. Blaturile fine cu amidon, insiropate cu lapte de cocos si crema de mascarpone cu ciocolata alba sunt combinate perfect. Este un desert gustos si aromat, perfect pentru o masa festiva, pe care vi-l recomand cu drag.

Ingrediente

 

 

 

 

 

Mod de preparare pentru prajitura Raffaello

Intai preprati blatul pentru a putea sa se raceasca. Il puteti face si cu o zi inainte, se va taia mult mai bine.

Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma densa. Apoi adaugati si zaharul, putin cate putin mixand continuu. Bezeaua obtinuta trebuie sa fie densa si lucioasa.

Incorporati apoi galbenusurile amestecate inainte cu vanilia si amestecati delicat cu o spatula, de sus in jos. La final inglobati si faina cernuta, amestecata cu amidonul.

Acoperiti cu hartie de copt o tava de 34×36 cm si transferati aluatul, nivelandu-l bine. Coaceti blatul 30-35 de minute la 170°C, pana trece testul scobitorii, nu mai mult. Apoi lasati-l sa se raceasca pe un gratar.

 

Pana cand se raceste blatul, preparati crema.

Topiti ciocolata alba impreuna cu 100 de ml de smantana pentru frisca si lasati-o sa se raceasca foarte bine.

Apoi amestecati-o cu mascarponele si omogenizati bine.

Separat, intr-un bol mare, mixati smantana pentru frisca doar pana incepe sa se ingroase un pic. Apoi adaugati din crema de ciocolata alba si mascarpone, vanilia si mixati continuu.

Cand crema a prins consistenta, este gata. Nu mixati mai mult decat trebuie.

Taiati blatul in doua blatulete mai mici.

Acum puteti asambla prajitura.

Insiropati primul blat cu jumatate diin laptele de cocos si intindeti jumatate din cantitatea de crema. Acoperiti cu al doilea, insiropati-l cu laptele ramas si intindeti uniform restul de crema.

Decorati prajitura cu fulgii de cocos, chips-urile de cocos maruntite si migdalele tocate mai mare.

Puneti prajitura cateva ore la rece sau peste noapte. Taiati prajitura Raffaello in formele dorite. Pofta buna!

Alte retete asemanatoare >>>

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

 

Exit mobile version