Prăjitura turnată cu brânză și caise poate fi vedeta verii pentru weekendurile petrecute alături de cei dragi. Se prepară destul de ușor, însă necesită mai multe etape de coacere.
Combinația de brânză cu caise este una foarte apreciată în rândul iubitorilor de prăjituri cu fructe de vară. Poate fi preparată ca și umplutură pentru diferite blaturi de prăjituri, plăcinte sau tarte. Însă aceeași combinație poate fi inclusă direct în blaturile prăjiturilor.
Un astfel de exemplu puteți vedea la rețeta de prăjitură cu caise și brânză de vaci. Blatul acestei prăjituri nu va ieși foarte crescut, având brânză în aluat. Însă iese ușor umed, și se adaugă și puțin griș în aluat pentru a mai absorbi din lichidul lăsat de brânză, dar și de caise, în timpul tratamentului termic.
Iar o altă rețetă de prăjitură turnată de pe blog, ce are mare succes de câte ori o preparăm este cea de prăjitură turnată cu mere.
Cum se prepară rețeta de prăjitura turnată cu brânză și caise
Denumirea de ”prăjitură turnată” se datorează aluatului care este ușor cursiv și se toarnă în tavă, dar și peste crema de brânză, ulterior.
Se prepară un aluat precum aluatul pentru clătite, dar ceva mai consistent. Se coace, pentru jumătate din timp, mai întâi jumătate din aluatul turnat. Apoi se întinde crema de brânză, se toarnă restul de aluat și se coace în continuare prăjitura.
Blaturile ies pufoase și cu textură ușor umedă. Caisele tăiate în cuburi și amestecate cu brânza oferă prăjiturii un plus de culoare și savoare.
Dar mai găsiți astfel de rețete cu fructe și brânză sau alte creme pe blog, de unde vă puteți inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta pentru prăjitura turnată cu brânză și caise.