Pentru ca tot vine weekend-ul va propun o retea simpla si gustoasa, pui pe sare la cuptor. Preprat astfel, puiul este delicios, fraged, atat cat trebuie de sarat si-n plus puteti folosi condimentele si ierburile aromate pe care le preferati.
Garnitura potrivita ar fi o salata verde cu rosii si morcovi, dar merg de minune si niste cartofi aromati la cuptor 🙂 .
Ingrediente:
- 1 kg de sare grunjoasa
- 1 pui de aproximativ 1,3 kg
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- 1 lingurita de usturoi praf
- 1/2 lingurita chili
- 1/2 lingurita piper
- cimbru proaspat sau uscat
- cateva frunze de busuioc
- oregano proaspat sau uscat
Mod de preparare pentru reteta de pui pe sare la cuptor:
Spalam, curatam puiul, parlim puful cu o torta de bucatarie si-l despicam pe piept.
Intr-un bol amestecam uleiul de masline, condimentele si ierburile aromate tocate.
Acoperim foarte bine puiul pe toate partile cu acest amestec. Intr-o tava punem sarea, o nivelam formand un strat uniform si asezam puiul.
*Ca sa puteti scoate usor sarea din tava dupa coacere (pentru ca se va intari si va fi un bloc de sare 🙂 ),asezati intai o hartie de copt.
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 °C si coaceti 1 ora si vreo 20 de minute pana cand se rumeneste frumos deasupra. Pentru siguranta infigeti o scobitoare in pulpa si, daca nu iese lichid, puiul este gata.
Mancati-l cald, alaturi de garnitura preferata.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.