Site icon Rețete Fel de Fel

Red Velvet Cake. Tort Catifea Roșie

Red Velvet Cake. Tort Catifea Roșie

Pentru un aspect spectaculos, decorul tortului se poate crea sub formă de trandafiri / Shutterstock

Cel mai spectaculos tort cu care putem celebra dragostea de Valentine’s Day este Red Velvet Cake.  Este un tort minunat ce are straturile în culorile roșu și alb, culori ce simbolizează iubirea.

Rețeta de tort catifea roșie este inspirată din bucătăria americană și a devenit simbolică în întreaga lume. Pe lângă aspectul spectaculos, tortul are și gust delicios. Iar modul de preparare este destul de simplu, din ingrediente clasice, și la îndemână. Decorul tortului îl puteți face după propria inspirație, important este să fie subliniate culorile simbolice.

Din aceeași categorie de deserturi preparate special pentru Valentine’s Day mai găsiți pe blog și rețeta Red Velvet Cupcakes. Se prepară un aluat clasic de brioșe în care se adaugă puțin colorant roșu. Iar decorate cu o cremă albă, au exact culorile specifice sărbătorilor mai sus amintite.

Interesanți și mai simplu de preparat sunt și biscuiții red velvet crinkle. Sunt asemănători cu biscuiții chocolate crinkles, preparați cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Diferența este că în loc de ciocolată adăugăm cacao și mai adăugăm colorant alimentar.

Cum se prepară rețeta de Red Velvet Cake

 

Pentru deliciosul tort de catifea roșie vom prepara un blat umed de tort cu unt și cacao, dar și cu puțin colorant roșu.  Iar pentru cremă, apelăm la celebra brânză Philadelphia sau la mascarpone, pe care o amestecăm cu frișcă. Iar pentru a realiza acel decor frumos de trandafiri, adăugăm colorant și în crema de brânză, realizând două nuanțe de roșu.

Dar acest decor este opțional. Puteți apela la decorul clasic din firimituri de aluat – vedeți aici un exemplu.

Dacă obișnuiți să preparați astfel de deserturi pentru sărbătorile amintite, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de Red Velvet Cake.

Exit mobile version