Rețete pentru Valentine's Day / Dragobete și 1 Martie

Red Velvet Cupcakes. Brioșe catifea roșie

Pentru că se apropie zilele în care sărbătorim iubirea, Valentine’s Day și Dragobete, pregătim aceste delicioase Red Velvet Cupcakes pentru a le dărui celor dragi.

Sunt minunate, sunt delicioase și, cu siguranță, vor cuceri instant atât privirile cât și papilele gustative.

O altă rețetă pe care o puteți prepara pentru sărbătorile amintite este rețeta de papanași tradiționali. Decorați cu smântână și dulceață din fructe roșii sunt exact în ton cu specificul sărbătorilor iubirii.

Iar dacă doriți și un preparat sărat, nu doar un desert, vă propun rețeta de pancakes cu sfeclă roșie. Sunt pufoase, ușor dulci, iar servite cu un sos delicios de smântână cu hrean, merg de minune pentru un prânz rapid sau o cină ușoară.

Chiar dacă nu are culorile specifice, cu aceleași ocazii poate fi preparată și rețeta de chec cu ciocolată și inimioară albă. Inimioara o puteți colora în roșu, iar checul să-l lăsați alb, dacă doriți să respectați culorile iubirii.

Cum se prepară rețeta de Red Velvet Cupcakes sau Brioșe catifea roșie

Rețeta de brioșe cu aluat de culoarea catifelei roșii este simplă și ușor de preparat. Se prepară un aluat clasic de brioșe în care se adaugă puțin colorant roșu. Iar decorate cu o cremă albă, au exact culorile specifice sărbătorilor mai sus amintite. Crema albă este preparată din ciocolată albă cu mascarpone. Dar, pentru a ușura munca, se poate opta pentru frișcă simplă. Important este să obținem cele două culori specifice iubirii: alb și roșu.

Dacă mai doriți astfel de rețete destinate zilelor îndrăgostiților sau zilei de 1 Martie, găsiți pe blog mai multe rețete.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de Red Velvet Cupcakes sau Brioșe catifea roșie.

Red Velvet Cupcakes sau Brioșe catifea roșie decorate cu cremă albă și cristale de zahăr roșii

Gătește Red Velvet Cupcakes. Brioșe catifea roșie

Red Velvet Cupcakes sau Brioșe catifea roșie decorate cu cremă albă și cristale de zahăr roșii

Ingrediente

 • Pentru aluatul de brioșe:
 • 4 ouă
 • 400 gr făină
 • 10 gr cacao
 • 250 gr zahăr
 • 250 gr iaurt
 • 150 gr unt
 • 50 ml ulei
 • 1 linguriță bicarbonat
 • 1 linguriță praf de copt
 • 1 lingură zeamă de lămâie
 • 1 praf de sare
 • 3 picături de colorant gel roșu
 • Pentru cremă:
 • 250 gr mascarpone
 • 100 ml frișcă lichidă
 • 200 gr ciocolată albă
 • 2 lingurițe esență de vanilie
 • un praf de sare

Mod de preparare

Pentru prepararea aluatului de brioșe, începem prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un vas, la foc încet, topim untul în uleiul încălzit deja și lăsăm compoziția să se tempereze.

Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă, presărate cu un praf de sare. Când devin spumoase și cristaline, adăugăm, treptat, zahărul. Batem albușurile cu zahăr până obținem o bezea fermă. Amestecăm gălbenușurile cu untul topit în ulei, după temperare. Adăugăm iaurtul, apoi bicarbonatul diluat în zeama de lămâie. Omogenizăm compoziția și încorporăm făina amestecată cu pudra de cacao și praful de copt, adăugate treptat. La final, adăugăm colorantul alimentar și amestecăm ușor pentru omogenizare.

Punem hârtiuțe speciale în formele de brioșe și le ungem cu puțin ulei la interior. Le umplem pentru 3/4 din capacitate, cu aluatul pentru Red Velvet Cupcakes.

Punem tava cu brioșe la cuptor și le coacem pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau până trec testul scobitorii. Le lăsăm să se răcească, apoi le putem decora.

Preparăm crema de mascarpone cu ciocolată albă.

Într-un vas, la foc mic, punem frișca lichidă . O lăsăm să se înfierbânte, dar fără a atinge punctul de fierbere. Ridicăm vasul de pe foc și adăugăm ciocolata albă ruptă în bucăți mici. Amestecăm intens până când aceasta se topește și compoziția este omogenă. Dăm vasul cu compoziția de ciocolată la rece. După răcire, introducem mixerul în compoziție și o mixăm până când capătă volum și cremozitate. Încorporăm, treptat, mascarponele, adăugăm și un praf de sare, esența de vanilie și din nou omogenizăm compoziția.

Dăm crema de ciocolată albă cu mascarpone la rece pentru 30-40 de minute.

Cu ajutorul unui posh cu dui stelat, creăm aveline din crema albă deasupra brioșelor catifea roșie. Le decorăm cu cristale de zahăr colorate cu roșu și le dăruim cu dragoste celor dragi.