Site icon Rețete Fel de Fel

Ruladă cu ciocolată albă și vișine

Ruladă cu ciocolată albă și vișine pe un platou alb, alături de o porție de ruladă pe farfurie și un cuțit

Rulada se porționează mai bine după ce va sta la rece cel puțin 2 ore / Shutterstock

Prăjiturile sub formă de ruladă  sunt o încântare atât pentru papile cât și pentru priviri, mai ales dacă folosim contraste de culori între straturi. Un exemplu  vi-l prezentăm în rețeta de ruladă cu ciocolată albă și vișine. Foaia de cacao s-a combinat armonios cu crema de ciocolată albă cu mascarpone și vișinele.

Vișinele pot fi înlocuite și cu zmeură, căpșuni sau alte fructe frumos colorate.

O altă rețetă de ruladă de pe blog, pe care ar trebui s-o preparați măcar odată, este rețeta de ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe. Foaia de bezea dulce se completează perfect cu crema de mascarpone și gustul acrișor al fructelor.

Iar pentru un platou cu prăjituri festive, vă recomand să preparați această minunată ruladă bicoloră cu vanilie și căpșuni. Chiar dacă necesită puțină răbdare pentru realizarea foii de ruladă în două culori, merită din plin efortul.

Cum se prepară rețeta de ruladă cu ciocolată albă și vișine

 

Pentru rulada din rețeta actuală preparăm o foaie de pandișpan cu cacao. Crema o preparăm din ciocolată albă cu mascarpone și aromă la alegere. Noi am optat pentru vanilie, iar foaia de ruladă am aromatizat-o cu rom. Vișine merg adăugate fie din compot, din dulceață, sau de la congelator, iar în sezon, o mai preparăm odată și cu vișine proaspete. O decorăm cu rulouri de ciocolată neagră și roz pe care le găsim în magazinele de specialitate.

Rulada este perfectă pentru a fi preparată și pentru zilele de Valentine’s Day, ziua de Dragobete, 1 Martie sau 8 Martie. Are culorile specifice acestor sărbători.

Iar dacă mai doriți rețete de ruladă delicioase și aspectuoase, dați o căutare pe blog și descoperiți o colecție interesantă de rețete. Tastați cuvântul ”ruladă” în caseta de căutare și le descoperiți.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ruladă cu ciocolată albă și vișine.

Exit mobile version