Pentru ca e inca week-end si ,cu siguranta nu vreti sa stati jumatate de zi pe langa aragaz ,va propun reteta Rulouri din carne de porc cu ciuperci in sos de vin alb care se face destul de repede si este mai mult decat delicioasa.
Daca nu agreeati carnea de porc ,o puteti inlocui cu vita,pulpa de curcan sau piept de pui iar si in locul ciupercilor (in caz ca nu sunteti amatori ) folositi carne tocata,ca in reteta de aici.
Ingrediente:
rulouri :
- 400 g cotlet de porc (8 felii )
- 360 g ciuperci din conserva (sau 500 g proaspete )
- 3-4 linguri de ulei extravirgin de masline
- 1 legatura de patrunjel
- 2 catei de usturoi
- 1lingura de pesmet
- sare,piper
- 150 ml vin alb sec
- 200 ml apa (sau supa de legume )
- 1 lingurita de amidon
- sare,piper
- 2 linguri patrunjel tocat pentru decor
Mod de preparare pentru reteta Rulouri din carne de porc cu ciuperci in sos de vin alb:
Distribuiti umplutura peste cele 8 bucati de carne,rulati si prindeti capatul cu o scobitoare.Incingem uleiul intr-o tigaie incapatoare si prajim rulourile pe toate partile pana se rumenesc frumos.
Stingem cu vinul alb (caldut ),adaugam supa (apa) calduta,sare si piper.Acperim cu un capac si fierbem 10-15 minute,la foc mediu pana ce rulourile sunt aproape gatite.
Adaugam si amidonul dizolvat in cateva linuri de apa si continuam fierberea pana ce sosul capata consistenta.Cand este gata presaram patrunjel tocat.
Servim rulourile calde. Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.