Salata de oua cu ridichi si ceapa verde o fac mai ales dupa Paste, cand am cateva oua fiert in plus si incerc sa le consum intr-un mod simplu si gustos. Pentru pranzul de astazi am facut aceasta delicioasa salata de primavara, cu ingrediente simple, usor de preparat.
Puteti opta si pentru reteta de salata cu ton si oua fierte.
Salata de oua cu ridichi si ceapa verde o puteti face la fel cum am preparat-o eu sau o puteti imbogati dupa gust cu salata verde, putina branza feta sau telemea sfaramata, cubulete de sunca presata sau, pentru un plus de aroma, ii puteti adauga si o putin marar proaspat tocat. Alaturi de o felie, doua de paine prajita este minunata, satioasa si pe placul tuturor.
Ingrediente:
- 5 oua fierte
- 8-10 ridichi
- 3 cepe verzi
- 2-3 linguri de masline negre
- sare dupa gust
- 2-3 linguri de ulei de masline
- zeama de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare pentru reteta salata de oua cu ridichi si ceapa verde:
Curatati ouale, taiati-le pe jumatate si apoi feliati-le. Tocati marunt ceapa verde, feliati ridichile si puneti toate ingredientele intr-un bol, inclusiv maslinele negre.
Sarati dupa gust, adaugati zeama de lamaie si uleiul de masline. Amestecati delicat si salata este gata de mancat. Simplu, nu? Pofta buna!
Puteti incerca și o reteta de salata de cartofi din sudul Franței.
* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, insistăm a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.