Dacă tot au înflorit salcâmii, am adunat un coșuleț de flori și am preparat din ele o Rețetă de Sirop concentrat din flori de salcâm, ce ne va prinde bine mai târziu.
A ieșit tare aromat, dar și frumos colorat. Și este perfect servit cu apă minerală și câteva cuburi de gheață.
Merge de minune și la deserturi, cum ar fi însiroparea blaturilor, sau ca îndulcitor la diverse budinci, creme, etc.
Tot în această perioadă se poate prepara și Rețeta de Sirop de mentă, pe care v-o recomand cu încredere!
Vă mai recomand și Rețeta de Căpșunată, pentru că tot este sezonul căpșunilor.
Rețetă de Sirop concentrat din flori de salcâm
Florile de salcâm sunt utilizate și la ceaiuri. Ceaiul din flori de salcâm consumat regulat, poate combate stările de răceală. Dar și siropul din flori de salcâm va avea acest efect, folosit ca îndulcitor la ceaiuri.
Bine, cea mai benefică este mierea de albine din flori de salcâm. Dar în lipsa ei, ne delectăm cu acest sirop.
* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului. Vom împărtăși acolo multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.
*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.