Băuturi

Sirop concentrat din flori de salcâm

Dacă tot au înflorit salcâmii, am adunat un coșuleț de flori și am preparat din ele o Rețetă de Sirop concentrat din flori de salcâm, ce ne va prinde bine mai târziu.

A ieșit tare aromat, dar și frumos colorat. Și este perfect servit cu apă minerală și câteva cuburi de gheață.

Merge de minune și la deserturi, cum ar fi însiroparea blaturilor, sau ca îndulcitor la diverse budinci, creme, etc.

Tot în această perioadă se poate prepara și Rețeta de Sirop de mentă, pe care v-o recomand cu încredere!

Vă mai recomand și Rețeta de Căpșunată, pentru că tot este sezonul căpșunilor.

Rețetă de Sirop concentrat din flori de salcâm

Florile de salcâm sunt utilizate și la ceaiuri. Ceaiul din flori de salcâm consumat regulat, poate combate stările de răceală. Dar și siropul din flori de salcâm va avea acest efect, folosit ca îndulcitor la ceaiuri.

Bine, cea mai benefică este mierea de albine din flori de salcâm. Dar în lipsa ei, ne delectăm cu acest sirop.

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului. Vom împărtăși acolo multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

 

Sirop concentrat din flori de salcâm

Gătește Sirop concentrat din flori de salcâm

Sirop concentrat din flori de salcâm

Ingrediente

  • 1 kg flori de salcâm
  • 5 l  de apă
  • 2,5 kg zahăr
  • 1-2  lămâi

Mod de preparare

Cum preparăm Rețeta de Sirop concentrat din flori de salcâm

Desfacem florile de salcâm de pe codițe și le cântărim, apoi le clătim bine în 2-3 ape reci.

Punem 5 l de apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere adăugăm florile de salcâm, scurse. Le fierbem la foc mic, pentru 30-40 de minute.

Stingem focul, acoperim vasul cu un ștergar de bucătărie și lăsăm florile de salcâm la infuzat pentru 24 de ore.

A doua zi strecurăm lichidul printr-un tifon curat și stoarcem bine și florile din tifon.

Adăugăm zahărul și fierbem siropul până se reduce consistent, aproape la jumătate.

De fapt, consistența siropului trebuie să fie puțin mai fluidă decât cea pentru dulceață.

Spălăm bine lămâile, le feliem și le adăugăm în sirop, cu 15 minute înainte de a stinge focul.

Sterilizăm sticle, sau borcane, ce avem la îndemână și punem siropul fierbinte în ele. Stoarcem și feliile de lămâi să profităm din plin  și de aroma lor.

Înfiletăm capacele și păstrăm recipientele cu sirop concentrat din flori de salcâm în pături, până se răcește definitiv.

Apoi, etichetăm recipientele și le trecem în cămară.